Norjan suurimman kaasukentän terminaalissa suuri poliisioperaatio "vanhan tutun perättömän uhkauksen takia"

Norjan länsirannikolla Nyhamnan kaasuterminaali evakuoitiin tänään aamulla. Paikallinen poliisi kertoo Twitterissä, että tilanne on selvitetty.

Norjalaisen Aukran kunnan edustaja on kertonut norjalaiselle TV2:lle, että terminaali evakuoitiin pommiuhkauksen vuoksi. Evakuoidut Nyhamnan kaasuterminaalin työntekijät palaavat yt takaisin töihin, kertoo terminaalia operoiva monikansallinen öljy-yhtiö Shell.

–  Se on dramaattista, kun tällaisia viestejä saa. Lähetimme heti henkilökuntaa avuksi, kun saimme viestin, Aukran pormestari Odd Jörgen Nilssen sanoi TV2:lle.

Mören ja Romsdalin poliisi kertoi torstaina Twitterissä kello 10.16 Suomen aikaa evakuoinnista. Kello 10.50 se kertoi tilanteen olevan selvitetty.

Pormestarin mukaan kunta on tietoinen tilanteesta ja evakuointia jatketaan toistaiseksi.

– Poliisi ryhtyi tarvittaviin toimiin ja on selvittänyt tilanteen. Ei ole näyttöä, että uhka olisi todellinen, ja he ovat päästäneet evakuoidut takaisin töihin, Shellin viestinnästä ja viranomaisyhteistyöstä vastaava johtaja Jan Soppeland kertoi NTB:lle.

Aukran kunnan valmiuskoordinaattori Geir Gönczs oli kertonut norjalaislehti Romsdals Budstikkelle, että joku oli soittanut uhkauspuhelun ja soittaja oli poliisin hallussa. Poliisin mukaan epäilty uhkaaja on tehnyt vastaavaa aiemmin ja on siksi poliisin tiedossa.

Nyhamnan terminaali kuuluu isoon Ormen Langen kaasukenttään. Kenttä on monikansallisen öljy-yhtiön Shellin omistuksessa. 

Alueelta kulkee myös iso kaasuputki Norjan ja Britannian välillä.

NTB on ollut yhteydessä myös Norjan puolustusvoimien operatiiviseen esikuntaan, joka kehotti olemaan yhteydessä poliisiin.

*Päivitys kello 13.25: Artikkelia muokattu tilanteen selviämisen myötä.

Lue myös:

    Uusimmat