Poliisioperaatio Leijonien MM-areenalla

Leijonissa "tyhjiö" MM-puolivälierässä – asiantuntija Karri Kivi alustaa lähtökohdat 2:24
Leijonissa "tyhjiö" MM-puolivälierässä – asiantuntija Karri Kivi alustaa lähtökohdat.

Tshekin poliisivoimat iskivät joukolla jääkiekon miesten MM-kilpailujen pelihalliin Ostravassa torstaina.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Osa Sveitsin joukkueesta oli harjoittelemassa jäällä, kun harvalukuisen toimittajajoukon lisäksi katsomoon ilmestyi parikymmentä poliisia ja poliisikoira. Virkavalta aloitti hallin tutkimisen järjestelmällisesti penkkirivi penkkiriviltä esimerkiksi taskulamppuja apuna käyttäen. Poliisikoira oli mukana työntouhussa.

Kisajärjestäjän mukaan poliisioperaation taustalla on pyroteknisten tuotteiden etsiminen. Toimenpide on toistettu Ostravassa joka pelipäivä.

Suomen maajoukkue pelasi alkusarjan Prahassa ja hävisi neljä ottelua seitsemästä. Leijonat matkusti keskiviikkona junalla Prahasta Ostravaan ja kohtaa torstain myöhäisillassa Ruotsin. Puolivälieräottelun voittaja jatkaa turnaustaan viikonloppuna Prahassa. Häviäjän kisaurakka päättyy.

Suomi on ottelussa selkeä altavastaaja NHL-miesten täyttämää Ruotsia vastaan.

Leijonien tilannetta vaikeuttaa se, että kapteeni Mikael Granlund on pelikiellossa. Hän murjoi tiistaina alkusarjan päätösottelussa Sveitsin pelaajaa, sai 5+20 minuutin rangaistuksen ja keskiviikkona pelikiellon, joka pitää hänet sivussa puolivälierästä.

Ennen Suomen ja Ruotsin ottelua Sveitsi kohtaa Ostravassa Saksan. Muut puolivälierät Kanada–Slovakia ja Yhdysvallat–Tshekki pelataan Prahassa.

Lue myös:

    Uusimmat