Mainos

Poliisin tietojärjestelmä kaatui taas

Poliisin tietojärjestelmä kaatunut taas. Järjestelmä oli poissa käytöstä 16 tuntia teknisen vian vuoksi keskiviikkona ja torstaina. Järjestelmä saatiin kuntoon torstaina klo 12.15, mutta järjestelmä kaatui jälleen.

Poliisiasiain tietojärjestelmä oli pois käytöstä teknisen vian takia keskiviikkona ja torstaina noin 16 tuntia. Järjestelmä kaatui myös viime lokakuussa.

-Käyttökatkosta ei tämän hetken tietojen mukaan aiheutunut mitään vakavia ongelmia. Mutta nyt pitää miettiä, mitä tietojärjestelmälle tehdään, poliisiylitarkastaja Robin Lardot poliisiylijohdosta kertoo STT:lle. Poliisiasiain tietojärjestelmä on poliisin valtakunnallinen tietokonepohjainen rekisteri. Sinne kirjataan esimerkiksi rikosilmoitukset ja tutkintatiedot.

Lardotin mukaan kansalaisten palvelussa katkos tuskin näkyi. Poliisille siitä aiheutui harmaita hiuksia. Poliisin työ ruuhkautuu jälkikäteen, kun esimerkiksi katkon aikana tehdyt rikosilmoitukset pitää kirjata uudestaan tietoverkkoon. Vika järjestelmässä ilmeni huoltokatkoksen jälkeen keskiviikkona noin kello 20. Järjestelmä saatiin käyttöön torstaina kello 12.15. Järjestelmästä ei kadonnut tietoja katkon aikana. Esimerkiksi etsintäkuulutustietojen tarkistaminen tietokoneelta ylinopeusratsioissa ei tietokatkon aikana onnistunut. -Joku etsintäkuulutettu saattoi päästä pinteestä katkon aikana, Lardot sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.