Poliisin tekemien lastensuojeluilmoitusten määrä pomppasi roimasti – katso oman alueesi tilanne

Hätäkeskuksen välittämät kiireelliset lasten huolenpidon arviointitehtävät liki kaksinkertaistuivat - syksyllä yli 4000 tehtävää 2:16
Hätäkeskuksen välittämät kiireelliset lasten huolenpidon arviointitehtävät liki kaksinkertaistuivat - syksyllä yli 4000 tehtävää.

Huoli lastensuojelusta on noussut jälleen keskusteluun viime aikojen nuorten väkivaltaisen oirehdinnan myötä. Nyt nähtävillä on se, että poliisin rooli perheiden hädän havaitsemisessa on entisestään vahvistunut.

Esimerkiksi Helsingissä poliisi oli selvästi viime syksyn aktiivisin lastensuojeluilmoitusten ilmoittajataho. Tässä alla muut ilmoittajatahot ja niiden muutokset.

Koko maassa elo-joulukuussa poliisin tekemien lastensuojeluilmoitusten määrä lähenteli 7000:tta, mikä on puolitoista tuhatta enemmän vuoden takaiseen verrattuna. 

– Kyllä tässä taustalla on tämä korona-aika. Poliisin hälytystehtävät ovat lisääntyneet koteihin ja perheisiin merkittävästi. Monesti niihin liittyy väkivaltaa ja muita ongelmia, toteaa Poliisihallituksen poliisitarkastaja Pekka Heikkinen.

Esimerkiksi Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella vuoden 2020 syys-joulukuussa Itä-Uudenmaan hälytystehtävillä tehtiin yhteensä 1023 lastensuojeluilmoitusta. Vuonna 2019 vastaavalla aikavälillä niitä tehtiin 653.

– Meillä on varmaan entistä enemmän perheitä, jotka tarvitsevat tukea ja entistä enemmän lapsia, jotka tarvitsevat hoivaa. Poliisin keinot tässä kaikessa ovat rajalliset. Tarvitaan moniammatillista viranomaisyhteistyötä ja järjestöjä, Heikkinen jatkaa. 

Lue myös:

    Uusimmat