Poliisin kehokamera kuvasi järkyttävän tilanteen: Aseeton musta mies kuoli poliisin luotisateeseen

Poliisin kehokamera kuvasi järkyttävän tilanteen: Aseeton musta mies kuoli poliisin luotisateeseen 1:38
Poliisin kehokamera näyttää, kuinka Jayland Walker ammuttiin takaa-ajon päätteeksi. Video voi järkyttää.

Jayland Walker kuoli takaa-ajon päätteeksi Yhdysvalloissa, kun kahdeksan poliisia ampui lukemattomia kertoja ympäri miehen kehoa. 

Useita minuutteja kestänyt takaa-ajotilanne Ohion osavaltion Akronissa alkoi, kun poliisi yritti pysäyttää Jayland Walkeria, 25, liikennerikkomuksen vuoksi. Walker ei pysähtynyt poliisin kehotuksesta. Walkerin kuolen myötä Akronin kaupungissa on järjestetty Black Lives Matter -mielenosoitus. Jayland Walker oli kuului Yhdysvaltojen mustaan vähemmistöön.

Tapauksesta kertovat useat tiedotusvälineet, kuten Reuters ja ABC

Pakeni poliisia

Sunnuntaina julkaistussa videossa näkyy, kuinka poliisia paenneen Walkerin auto hidastaa ja hän juoksee ulos autosta. Poliisi huutaa Walkerille pysähtymiskäskyjä ja käskee häntä näyttämään kätensä. Mies ei kuuntele poliisin ohjeistusta, vaan jatkaa juoksemista. 

Poliisi kertoi myöhemmin tiedostustilaisuudessaan, että Walker oli hetkeä aiemmin ampunut laukauksen autostaan. Miehellä ei kuitenkaan ollut hallussaan asetta sillä hetkellä, kun poliisi avasi tulen häntä kohti. Myöhemmin Walkerin autosta löydettiin ase. 

Yli 60 ampumahaavaa

Vielä on epäselvää, kuinka monta laukausta poliisi ampui, mutta Walkerin kehosta löydettiin yhteensä 60 ampumahaavaa. Kuolinsyyntutkijat selvittävät, että kuinka moni näistä on poliisin aiheuttama.

Poliisit kertovat antaneensa Walkerille ensiapua välikohtauksen jälkeen, mutta mies julistettiin kuolleeksi tapahtumapaikalla. Ammuskelussa mukana olleet poliisit ovat virkavapaalla, kunnes tapauksen tutkinnat ovat saatu päätökseen. 

Ammuskelu Akronin kaupungissa on Yhdysvalloissa viimeisin tapaus, jossa viranomaisella on ollut osuutta mustien miesten ja naisten kuolemissa.

Akronin kaupungin afroamerikkalaisten kansalaisoikeuksia ajava järjestö NAACP (National Association for the Advancement of Colored People) johti sunnuntaina rauhanomaista mielenosoitusta, jossa sadat osallistujat marssivat kaupungilla Black Lives Matter -lippujen liehuessa. 

Lue myös:

    Uusimmat