Poliisin jahtaamat ampujat kaahasivat Lassen ohi Tampereella: "Vastaantulija ajoi lähemmäs 200 kilometriä tunnissa – mietimme, miltä poliisista mahtoi tuntua"

Poliisi on vahvistanyt, että eilisiltana Tampereen seudulla kaksi kiinniotettua miestä ovat Porvoon poliisiampumisesta epäillyt henkilöt. Kiinniotot tapahtuivat noin puoli tuntia kestäneen takaa ajon päätteeksi Ikaalisissa puoli yhdeksän jälkeen illalla.

Epäillyt ovat poliisin mukaan vuonna 1989 ja 1994 syntyneet miehet, jotka molemmat ovat ruotsin kansalaisia. Porvoon tapahtumien osalta heitä epäillään kahdesta murhan yrityksestä.

– Oma näkemäni tilanne tapahtui muutama minuutti ennen kiinniottoa. Olimme vaimoni kanssa ajamassa pohjoisesta etelää kohti ja näimme edessämme muutaman tumman hahmon, silminnäkijä Lasse Rantanen kertoo MTV Uutisille.

Aluksi Rantasen autoseurue arvioi, että kyse olisi ollut poliisin ratsiasta. Tapahtumien todellinen luonne paljastui kuitenkin nopeasti.

–  Kun lähestyimme paikkaa ja näimme poliisin täydessä taisteluvalmiudessa, toinen poliiseista levitti piikkimaton tielle. Silloin tiesimme, että kyseessä on taka-ajotilanne.

Takaa-ajosta huolimatta Rantanen sai jatkaa matkaansa.

– Poliisit päästivät meidät pohjoisesta tulleet jatkamaan ja noin minuutti poliisin kohtaamisesta vastaan tuli vastuuttoman lujaa ajava Volvon farmariauto. Tällöin ymmärsimme, että kyseessä saattoi olla yhteys Porvoon tapahtumaan.

– Takaa-ajoauton jälkeen tuli 15 ellei jopa 20 poliisiautoa. Oli aika selvää, että kyseessä on tositilanne, joka liittyy Porvoon tapahtumaan, Rantanen jatkaa.

Pakeneva kaksikko ajoi Rantasta vastaan

Miesten epäillään ampuneen kahta Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisia pienteollisuusalueella Porvoossa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 0.30 aikaan. Poliisit loukkaantuivat tilanteessa.

Pakeneva kaksikko ajoi hurjaa vauhtia Rantasta vastaan. Rantaset näkivät pakoauton sekä oletetun paikan, jossa pakenijat saatiin kiinni. 

– Tuollaisessa tilanteessa, joka tulee eteen nopealla vauhdilla, ei pysty havainnoimaan oikeastaan mitään. Minut yllätti jo se, että huomasin edes auton merkin tai oletan merkin Volvoksi. Tilanne oli niin nopea, ettei sisälle autoon juuri nähnyt, vastaantulija ajoi lähemmäs 200 kilometriä tunnissa, Rantanen sanoo.

 – Täytyy sanoa, että pitkän ajon jälkeen siinä kummasti valpastuu ja tulee myös adrenaliibuusti. Puhuimme ja mietimme, miltä poliisista mahtaa tuntua tuollaisessa tilanteessa, kun on tosi kyseessä ja vastassa on aseistetut pakenijat.

Lue myös:

    Uusimmat