Poliisilta neljä karua tarinaa koronakriisin takia lisääntyneistä kotihälytystehtävistä Helsingissä: “Älä lyö”

Poliisin kotiväkivaltaan liittyvät tehtävät kasvussa – MTV vieraili liki täydessä turvakodissa 6:27
MTV Uutiset Live: Vastaava sosiaalityöntekijä Minna Remes-Sievänen kertoo, milloin Pääkaupungin turvakodeista vapautuu tilaa.

MTV Uutiset on kertonut tänään poliisin lisääntyneistä kotihälytystehtävistä. Nyt poliisi kertoo neljästä tapauksesta, joissa poliisin apua tarvittiin viime viikonloppuna.

1. Naapuri ilmoittanut, että naapuriasunnosta kuuluu huutoa ja paisketta sekä lapsen huutoa. Poliisipartio paikalle. Asunnossa ollut suusanallista riitaa. Poliisi teki lastensuojeluilmoituksen.

2. Tyttöystävä riehuu asunnossa. Poikaystävä on soittanut ja odottaa partiota ulkona. Eroriita. Poliisipartion mennessä paikalle molemmat rauhallisia ja soittavat, jos tilanne eskaloituu uudelleen.

3. Aviomies pahoinpidellyt ilmoittajaa ja yrittänyt väkisin heittää ulos asunnosta. Poliisipartion mennessä paikalle tilanne rauhallinen. Pariskunta käyttänyt alkoholia. Poliisi vei ilmoittajan tämän sisaren luokse ja kirjasi ilmoituksen pahoinpitelystä.

4. Ilmoittaja soittanut ja kertonut häiriöstä asunnossa, josta hän yrittää päästä pois. Naapuri kuullut myös huutoa, että älä lyö. Asunnossa paikalla päihtynyt mies ja kolme vierasta, mukaan lukien ilmoittaja. Kaikki ylimääräiset poistettu asunnosta.

Poliisi: Pitäkää huolta toisistanne

Poliisi kannustaa tiedotteessa kaikkia pitämään huolta toisistaan.

Jos herää huoli lapsesta, nuoresta, muusta läheisestä tai naapurista, on tärkeää, että asiaan puututaan ja siitä ilmoitetaan viranomaisille, tiedotteessa korostetaan. Lasten ja nuorten kohdalla lastensuojeluviranomaisille voi ilmoittaa huolestaan lastensuojeluilmoituksen kautta.

– On ensiarvoisen tärkeää, että me kaikki reagoimme huolta aiheuttaviin tilanteisiin matalalla kynnyksellä. Poliisi toimii kuten muinakin aikoina tavoitteenaan puuttua tehokkaasti ennakolta, ennen kuin mitään vakavampaa tapahtuu, sanoo Helsingin poliisilaitoksen rikostutkintayksikön johtaja, rikosylitarkastaja Jonna Turunen.

Lue myös:

    Uusimmat