Poliisilla kuva perhekotisurman tekotavasta, välineistä ja epäiltyjen taustoista

Perhekodin henkilökuntaan kuuluva ohjaaja on löydetty surmattuna viime yönä Pohjois-Pohjanmaalla Muhoksella. Epäillyt tekijät on otettu kiinni, ja he ovat pidätettyinä poliisivankilassa.

Poliisin mukaan näyttää siltä, että he olivat perhekodin asukkaita. He ovat ala-ikäisiä, mutta yli 15-vuotiaita.

– Meillä on jonkinlainen kuva tapahtumien kulusta, tekovälineestä, tekotavasta ja epäiltyjen tekijöiden taustasta, mutta koska tutkinta on alkutekijöissään, emme voi vielä kertoa niistä tarkemmin, Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Petri Savela toteaa.

Myöskään epäiltyjen määrää poliisi ei paljasta. Heitä on kuitenkin enemmän kuin yksi.

Vuonna 1957 syntynyt miesohjaaja löytyi kuolleena, kun poliisit saapuivat paikalle lauantaina aamuyöstä. Poliisi sai hälytyksen paikalle noin kello yksi yöllä.

Poliisin mukaan epäillyt tekijät olivat paenneet paikalta perhekodista anastamallaan autolla. Epäillyistä tehtiin myöhemmin yöllä havainto Kuopiossa, ja heidän autonsa pysäytettiin. Poliisin mukaan kiinniotto sujui rauhallisesti.

Tutkitaan murhana

Tutkinnassa selvinneiden seikkojen vuoksi poliisi tutkii asiaa murhana. Tutkinnanjohtaja Savela ei suostu tässä vaiheessa tutkintaa kertomaan, miksi tapausta tutkitaan murhana.

Rikoslain mukaan tappo on murha, jos se tehdään vakaasti harkiten, erityisen raa'alla tai julmalla tavalla, vakavaa yleistä vaaraa aiheuttaen tai tappamalla virkamies hänen ollessaan virkansa puolesta ylläpitämässä järjestystä tai turvallisuutta taikka virkatoimen vuoksi.

Lisäksi rikoksen on oltava myös kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Savelan mukaan seuraavaksi kuulustellaan epäiltyjä, asianomistajia ja todistajia, jonka jälkeen tehdään tekninen tutkinta.

Koska tekopaikka joudutaan eristämään, tutkinta vaikuttaa tavalla tai toisella perhekodin toimintaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja