Poliisilla ja Puolustusvoimilla huomenna yhteinen operaatio Porvoossa – maanomistaja epäilee löytäneensä sodanaikaisen räjähteen

Poliisi kertoo saaneensa porvoolaiselta maanomistajalta ilmoituksen jonkinlaisesta rautaesinelöydöksestä syvältä maan uumenista. 

Poliisi ja Puolustusvoimat selvittävät yhteistyössä millaisesta esineestä on kyse.

– Tapauksesta ilmoittaja on arvellut, että kyse voisi olla jopa sodanaikaisesta räjähteestä, mutta tämä selviää lopullisesti vasta sitten, kun Puolustusvoimat ovat raivanneet aluetta ja löydös saadaan kaivettua esiin maan kätköstä, kertoo komisario Miika Laine Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Poliisi kertoo eristävänsä alueen Porvoossa yhteistyössä Puolustusvoimien kanssa huomenna torstaina 29. lokakuuta. Julkisuuteen ei kerrota raivausoperaation tarkkaa paikkaa, jotta se saadaan hoidettua mahdollisimman turvallisesti.

– Alue on Porvoossa keskellä metsää, joten raivausoperaatio ei lähtökohtaisesti näy ulkopuolisille, eikä siitä pitäisi olla myöskään merkittävää liikennehaittaa. Operaatiosta ei myöskään aiheudu ulkopuolisille vaaraa, tiedotteessa kerrotaan.

Poliisin mukaan jonkin matkan päässä raivausalueesta on yksittäisiä omakotitaloja. Poliisi ja Puolustusvoimat pyrkivät tavoittamaan lähialueen asukkaat ja kertomaan heille raivausoperaatiosta vielä ennen sen alkamista.

Raivauspaikan näköetäisyydelle ei päästetä ulkopuolisia. Poliisi muistuttaakin, että paikan päälle tuleminen on turhaa.

– Poliisi ja Puolustusvoimat kertovat kyllä julkisuuteen, kun operaatio on ohi ja siitä, millainen löydös oli kyseessä, Laine sanoo.

Jos maan alta löytyy räjähde, se pyritään tekemään siirtoturvalliseksi tai vaarattomaksi jo paikan päällä. Poliisi kertoo myöhemmin raivausoperaation löydöksistä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja