Mainos

Poliisikomentaja ymmällään Ikean puukotuksesta: "Hullua"

Keski-Ruotsin Västeråsin puukkohyökkäyksestä epäillyillä kahdella miehellä ei poliisin tietojen mukaan ole minkäänlaista yhteyttä uhreihin. Poliisin mukaan uhrit näyttivät valikoituneen sattumanvaraisesti.  

Ikea-tavaratalossa tänään tapahtuneessa hyökkäyksessä kuoli kaksi ihmistä, toisensa entuudestaan tunteneet mies ja nainen.  

Poliisikomentaja Per Ågren kuvaili tapahtunutta "hulluksi" illalla järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.  

-Emme tiedä, mikä tähän on syynä, Ågren sanoi.  

Poliisi tutkii tapausta murhana. Epäillyillä ei ole aiempaa rikosrekisteriä.  
Pääepäilty, vuonna 1979 syntynyt mies, vietiin hyökkäyksen jälkeen sairaalaan hengenvaarallisesti loukkaantuneena. Ågrenin mukaan poliisi ei tiedä, miten epäilty loukkaantui.  

Toinen epäilty on vuonna 1992 syntynyt mies. Hänet pidätettiin pian hyökkäyksen jälkeen Ikean läheisyydestä silminnäkijähavaintojen perusteella.  

Poliisi takavarikoi puukkoja ja pyrki saamaan haltuunsa mahdollisimman paljon videokuvaa esimerkiksi Ikean ja ostoskeskuksen turvakameroista tapauksen tutkintaa varten.  
  

"Elämäni kauhein työpäivä"  

Västeråsin Ikea sijaitsee Erikslund-ostoskeskuksen yhteydessä. Erikslundin verkkosivuilla kerrottiin pian hyökkäyksen jälkeen, että ostoskeskus oli suljettu.  

Poliisin edustaja Per Strömbäck kertoi hyökkäyksen tapahtuneen Ikean posliiniosastolla. Poliisi eristi liikkeen ja haastatteli silminnäkijöitä, joita Strömbäckin mukaan oli useita.  

Västeråsin Ikean päällikkö Mattias Johansson kertoi VLT-lehdelle, että hyökkäyksen uhriksi joutuneet olivat ilmeisesti tavallisia ihmisiä ostosreissulla.  

Päällikön mukaan liikkeen henkilökunta järkyttyi tapauksesta. Kukaan työntekijöistä ei loukkaantunut puukotuksessa.  

-Tämä on elämäni kauhein työpäivä. Ajatukseni ovat uhrien omaisten luona, Johansson sanoi VLT:lle.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.