Poliisikoira Frodo vainusi mutasilmäkkeeseen vajonneen miehen Nurmijärvellä

Kadonnut 74-vuotias mies on löytynyt Nurmijärvellä.

Nurmijärven Röykästä kadonnut 74-vuotias pyöräilevä mies on löytänyt poliisikoiran vainun avulla, tiedottaa poliisi.

Mies katosi tiistai-illan ja keskiviikkoaamupäivän välisenä aikana.

Poliisi etsi miestä keskiviikkona katoamisalueelta. Etsinnöissä auttoi myös vapaaehtoinen pelastuspalvelu. Miestä ei kuitenkaan löydetty myöhäiseen yöhön kestäneistä etsinnöistä huolimatta.

Aamulla tuli ilmoitus kadonneen polkupyörästä, joka oli havaittu Nukarin suunnalla, noin 25 kilometrin päässä miehen kotipaikasta.

– Paikalle lähetettiin poliisin koirapartio, joka aloitti poliisikoiralla etsinnät polkupyörältä ja viimeiseltä mahdolliselta havaintopaikalta alkaen, poliisi tiedottaa.

– Noin neljän kilometrin ja puolentoista tunnin etsinnän jälkeen mies löytyi mutaiseen jokeen napaansa myöden uponneena, poliisi jatkaa.

Miehen ruumiinlämpö oli poliisin mukaan jo merkittävästi laskenut. Kadonneeksi ilmoitettu oli kuitenkin hengissä ja tajuissaan.

Koirapartiomies aloitti hätäensiavun, kun mies oli saatu vedettyä maalle joen mutasilmäkkeestä. Paikalle saapunut ensihoidon yksikkö toimitti miehen jatkohoitoon. 

– 11-kuukautinen partiokoira Frodo teki erinomaista työtä osin maastossa ja taajamassa kadonneen löytämiseksi viime hetkillä, poliisi kehuu.

Poliisi kiittää vapaaehtoisen pelastuspalvelun henkilöstöä ja kansalaisten hyviä havaintoja.

Lue myös:

    Uusimmat