Mainos

Poliisi yllättyi - Bandidos-pomo tuli itse käymään maastokätköllä

Bandidos-johtajan rooli tänään paljastuneessa laajassa huumejutussa oli poliisin mukaan amfetamiinin levitys pääkaupunkiseudulle. Huumeiden tilaamisesta ja kuljettamisesta vastasivat muut henkilöt.

Jutussa vangittu Bandidos-johtaja on Uudellamaalla toimivan kerhon presidentti. Lisäksi jutussa on epäiltynä kerhon hangaround-jäsen.

MTV Uutisten saamien tietojen mukaan Bandidos-pomo jäi niin sanotusti rysän päältä kiinni, kun poliisi oli tekemässä valvontaa juttuun liittyvällä maastokätköllä.

Kätköpaikka oli löytynyt aiemmin toiseen rikosjuttuun liittyvällä keikalla, kun poliisin huumekoira merkkasi paikan. Muutaman päivän valvonnan jälkeen kätkölle tulikin vierailija. Poliisin yllätykseksi kyseessä oli Bandidos-kerhon presidentti.

Kiinnioton jälkeen poliisi teki kerhon tiloihin kotietsinnän, mutta sen syystä ei tuolloin kerrottu julkisuuteen.

Poliisi kertoi tänään paljastaneensa liigan, joka toi tammikuussa Suomeen 60 kiloa amfetamiinia keskisestä Euroopasta. Huumeet kuljetettiin rakennustelineisiin kätkettynä ja niiden arvo katukaupassa olisi ollut 1,2 miljoonaa euroa.

Kaikkiaan jutussa on 11 epäiltyä, joista yhdeksän on edelleen vangittuna. 

– Kyseessä on ryhmittymä, joka pitää hyvin tiiviisti yhteyttä, mutta suoranaisesta organisaatiosta tässä ei ole kyse, kuvaa rikoskomisario Jari Pynnönen Helsingin poliisin huumerikostutkinnasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.