Mainos

Poliisi varoittaa tökeröistä rahajäljitelmistä – Suomessa maksettu elokuvakäyttöön tarkoitetuilla seteleillä

Poliisin tietoon on viime päivinä tullut useita tapauksia, joissa on yritetty levittää väärää rahaa. Asiasta kertoo Hämeen poliisi tiedotteessaan.

Poliisille on toimitettu useita 20 ja 50 euron ”seteleitä”, joita ei ole tarkoitettu ensinnäkään maksamiseen vaan elokuvien rekvisiitaksi.

Poliisin esittelemässä 20 euron seteliä jäljittelevässä paperissa on englanniksi teksti, jossa sanotaan, ettei kyseessä ole laillinen maksuväline. "This is not legal, it is to be used for motion props". "Tämä ei ole laillinen, sitä on tarkoitus käyttää elokuvarekvisiittana". Lisäksi setelissä olevan Euroopan lipun alla on teksti "Elokuvarahaa".

Tästä huolimatta "rahalla" oli kuitenkin onnistuttu maksamaan. Poliisin mukaan liikkeellä on ollut myös vastaavia 50 euron "seteleitä". Poliisi kehottaakin maksujen vastaanottajia tarkkaavaisuuteen.

Miehen hallusta löytyi kahdeksan rahajäljitelmää

Poliisi kertoo myös toisesta tapauksesta, jossa Toivakasta kotoisin ollut nuori mies oli yrittänyt maksaa hotellihuonetta Lahdessa väärällä 200 euron setelillä. Poliisi löysi hänen hallustaan peräti kahdeksan väärää 200 euron seteliä.

Seteleihin on painettu isolla venäjäksi: "Tämä ei ole oikeaa rahaa." Mies kertoi ostaneensa setelit internetissä toimivasta kauppapaikasta, jonka nimeä poliisi ei halua paljastaa. Miestä epäillään rahajäljitelmän levittämisestä.

Poliisi alleviivaa, että leikki- tai elokuvarahalla maksamalla syyllistyy rahajäljitelmän levittämiseen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja