Mainos

Poliisi varautuu vappuun – tuplamiehityksestä täydelliseen hiljaisuuteen

Poliisi valmistautuu vapun juhlintaan eri puolilla Suomea.

Suurimmissa kaupungeissa partioiden määrää on vahvistettu viikonlopputasolle ja vapun odotetaan sujuvan tyypillisen rauhallisesti.

– Vahvuuksia on hieman vahvistettu normaalista, lähinnä viikonlopun vahvuuksilla, ja partiovahvuuksilla. Tietysti aina kun ihmisiä on paljon liikkeellä, niin jotain tapahtuukin, mutta ei nyt mitään erityisempää. Ihmiset ovat pääsääntöisesti juhlamielellä – positiivisesti käsitettynä, liikkeellä, sanoo komisario Erkki Alanen Pirkanmaan poliisista.

Sen sijaan Pohjois-Savossa käytössä on yli kaksinkertainen miehitys normaaliin verrattuna.

Kaunis sää vetää ihmiset liikkeelle

Helsingin poliisi varautuu vappuun vahvistamalla aiempien vuosien tapaan poliisipartioiden määrää keskustan alueella. Toistaiseksi poliisille ei ole tehty vappuaatolle ilmoituksia mielenosoituksista.

– Kaunis ilma tekee sen, että ihmisiä on varmasti paljon liikkeellä. Kymmeniätuhansia ihmisiä on liikkeellä tämän ja huomisen aikana, joten toivottavasti ihmiset katsoisivat kavereidensa perään, poliisista toivotaan.

Varsinais-Suomen poliisilaitoksella miehistystä on vahvistettu vappua varten ja vapun juhlimisen uskotaan sujuvan perinteisin menoin.

– Meidän näkökulmasta miehitystä on riittävästi. Odotamme suhteellisen vilkasta vappua, Varsinais-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan.

"Hiljaisempaa kuin sunnuntaiaamuna"

Keski-Suomen poliisilaitoksella poliisi on varautunut vappuun olettaen, että hyvä sää vetää paljon ihmisiä liikkeelle. Juhlaan varaudutaan normaalilla viikonvaihteen miehityksellä, ja jalkapartioita on jonkin verran liikkeellä Jyväskylän keskustassa tänä iltana.

– Puutumme räikeimpiin tapauksiin ja alaikäisten alkoholinnauttimistapauksiin, komisario Markku Suokas Keski-Suomen poliisilaitokselta sanoo.

Pohjois-Savon poliisilaitoksella aamupäivä sujui rauhallisesti ja miehitystä on jopa ylimitoitettu.

– Meillä on yli tuplasti miehitystä tälle illalle. Vappuaatto on kovimpia miehityksiä koko vuonna. Pojat kun tuli aamukahville kierroksen jälkeen, niin sanoivat että hiljaisempaa kuin sunnuntaiaamuna, Pohjois-Savon poliisilaitokselta kerrotaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.