Poliisi vahvistaa: Tesoman rikosmysteerissä epäillään vakavaa henkeen ja terveyteen kohdistuvaa rikosta – MTV Uutiset kävi rikospaikalla

2:25
Näissä metsissä poliisin tutkima rikos tapahtui.

Poliisin kuvan kanssa etsimää miestä ei epäillä henkirikoksesta tai sen yrityksestä, tapauksen tutkinnanjohtaja vahvistaa MTV Uutisille.

Poliisi julkaisi kuvan miehestä, jota epäillään Tampereen Tesomajärvellä tapahtuneesta törkeästä henkeen ja terveyteen kohdistuvasta rikoksesta.

Tutkinnanjohtaja Hannu Kallioniemi ei anna yksityiskohtaisempia tietoja rikosepäilystä suojellakseen teon asianomistajaa eli kansan kielellä uhria.

Yleisesti ottaen henkeen ja terveyteen kohdistuneilla rikoksilla tarkoitetaan väkivalta- tai seksuaalirikoksia.

– Jos lähden vastaamaan tähän, niin mennään harmaalle alueelle, tutkinnanjohtaja toteaa kysymykseen tarkemmasta rikosnimikkeestä.

Kymmeniä vihjeitä tullut, mutta poliisi tarvitsee lisää

Poliisilla on vahva käsitys siitä, että julkaistun kuvan mies on teon epäilty tekijä. Kallioniemi kertoo, että poliisi on saanut jopa kymmeniä yhteydenottoja epäillyn kuvan julkaisun jälkeen.  

– Ei ole tullut ratkaisevaa vihjettä, joten epäillyn henkilöllisyys on edelleen selvittämättä, hän kertoo.

Rikos on tapahtunut Tesomajärven Tesoman puoleisen uimarannan metsikössä. Poliisi ei usko tapahtumalle olevan silminnäkijöitä.

Kuvan julkaisu poikkeuksellinen keino rikoksen selvittämiseksi

Epäilty rikos tapahtui reilu vuosi sitten 18.8. Poliisi ei yrityksistään huolimatta ole tunnistanut tai tavoittanut teosta epäiltyä miestä. Tämän vuoksi se päätyi poikkeuksellisesti julkaisemaan epäillyn kuvan. Kallioniemi kuvaili kuvan julkaisua välttämättömäksi teon selvittämiseksi.

– [Kuvan julkaisu] kertoo siitä, että ollaan pyritty [rikosta] omin keinoin selvittämään. Kun ei saatu selvyyttä, päädyttiin tähän pitkän harkinnan tuloiksena, hän kertoo.

Sisä-Suomen poliisi pyytää ihmisiä, jotka tietävät kuvan esittämästä henkilöstä, ilmoittamaan tietonsa joko sähköpostiin keskitettytutkinta.sisa-suomi@poliisi.fi tai puhelimeen 029 5445317.

Kallioniemi kertoo poliisin tiedottavan, kun epäillyn henkilöllisyys selviää. Itse rikostapauksesta tiedottamista harkitaan sitten, kun henkilö on tavoitettu ja kuulusteltu.

Juttua muokattu 29.12.2020: Poistettu uutisesta epäillyn kuva, koska hän ilmoittautui lopulta itse poliisille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja