Poliisi kaipaa vihjeitä Petri Pirisestä – epäillään murhasta: "Epäiltyä ei tule lähestyä"

Poliisi kaipaa edelleen tietoja Petri Pirisestä, jota epäillään viime perjantaina Tuusulassa tapahtuneesta vakavasta väkivaltarikoksesta. Itä-Uudenmaan poliisi kertoo nyt, että tekoa tutkitaan murhana.

– Julkaisimme jo lauantaina 13.11. kuvan epäillystä ja pyysimme ilmoittamaan vihjeet ja tiedot epäillyn liikkeistä ja mahdollisesta olinpaikasta yleiseen hätänumeroon, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Tero Tyynelä.

Tyynelän mukaan poliisi on saanut jonkin verran vihjeitä tapaukseen liittyen, mutta Piristä ei ole tavoitettu.

– Pyrimme selvittämään aktiivisesti hänen olinpaikkaansa, mutta ikävä kyllä tällä hetkellä ei ole mitään hajua, missä hän voisi olla, Tyynelä kertoo MTV Uutisille.

– Epäiltyä ei toistaiseksi ole vielä tavoitettu, joten julkaisemme kuvan Pirisestä nyt uudestaan ja kaikki hänen nykyiseen olinpaikkaansa liittyvät tiedot ovat meille edelleen arvokkaita.

Kaikki havainnot hätänumeroon

Poliisi kertoo tutkivansa tekoa rikosnimikkeellä murha. Tyynelä ei avaa syytä siihen, miksi henkirikosta tutkitaan juuri tällä rikosnimikkeellä.

– Haluamme muistuttaa, että epäiltyä ei tule lähestyä, vaan tiedot tulee ilmoittaa hätäkeskuksen numeroon 112. En osaa tarkkaan luonnehtia hänen mahdollista vaarallisuuttaan, mutta lähtökohtaisesti kun taustalla on tällainen tapahtuma, niin häntä ei pidä mennä lähestymään, vaan pitää välittömästi soittaa hätäkeskukseen, Tyynelä sanoo.

Henkirikos tapahtui viime perjantaina Tuusulassa, mutta poliisi ei kerro rikoksen tarkkaa tapahtumapaikkaa.

– Rikos ei ole tapahtunut Tuusulassa epäillyn asunnossa, enkä kerro tekopaikkaa tässä vaiheessa. Poliisi sai sivulliselta ilmoituksen rikoksesta välittömästi tapahtuman jälkeen. Pääsimme nopeasti selville epäillystä, eli siitä ketä etsitään, Tyynelä kertoo MTV:lle.

Yksinäinen mies

Tyynelä ei avaa tässä vaiheessa uhrin ja epäillyn välistä suhdetta tai sitä, kuinka hyvin he tunsivat toisensa. Uhri on mies, mutta poliisi ei kerro hänen ikäänsä.

Poliisin mukaan Pirisellä ei ole taustallaan näin vakavia rikoksia kuin mistä häntä nyt epäillään.

– Hän vaikuttaa olevan yksinäinen ihminen, jolla ei ole paljon sosiaalisia suhteita, tutkinnanjohtaja luonnehtii.

Murhaepäilystä uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat