Poliisi tyrmää huhut joukkotappelusta Lahden Yötivolissa

Poliisi vastaa sosiaalisessa mediassa kiertäviin huhuihin Lahden viikonloppuista Yötivoli-tapahtumaa koskien. Eri sosiaalisen median kanavilla leviää runsaasti huhuja tapahtumaan suunnitellusta joukkotappelusta.

Huhuissa kerrotaan muun muasa suunnitellusta lahtelais- ja kouvolalaisnuorten yhteenotosta lauantai-iltana ja suunnitellusta aseiden käytöstä.

Hämeen ja Kaakkois-Suomen poliisilaitokset kertovat olevansa näistä keskusteluista tietoisia ja myös saaneensa yhteydenotosta viestejä ja vihjeitä. Poliisi on myös varautunut tilanteeseen ja seuraa tapahtumaa ja sen liepeillä tapahtuvaa nuorisoliikehdintään.

Poliisi toivoo: Älkää levitelkö enempää huhuja ja arvailuja

Osaa huhuista kertovia huolestuttaa tapahtuman turvallisuus. Poliisi ei antaisi pelolle valtaa.

Poliisin tiedossa ei ole mitään sellaista vaaraa tai uhkaa, jonka vuoksi tapahtumaan ei voisi osallistua, poliisin tiedotteessa sanotaan.

Poliisi kertoo, että kenttäpartioiden lisäksi viikonlopun aikana Lahden satama-alueella ovat liikkeellä myös muun muassa nuorten kanssa työskentelevät ankkuripoliisit. 

– Poliisi toivoo, että sosiaalisessa mediassa tai muutenkaan ei leviteltäisi enempää huhuja tai arvailuja liittyen joukkotappeluun, jotta ei lietsottaisi turhaa pelkoa. Mahdolliset vihjeet tai havainnot asiaan liittyen pyydetään lähettämään poliisille sähköpostilla vihjeet.hame@poliisi.fi, poliisi kirjoittaa tiedotteessa.

Tästä Malmin joukkotappelu käynnistyi – teinityttöjen Snapchat-riita houkutteli paikalle yli 100 nuorta 2:56
Vuonna 2020 uutisoitiin Helsingin Malmin joukkotappelusta. Tappelun taustalla ollut teinityttöjen Snapchat-riita houkutteli paikalle yli 100 nuorta.

Lue myös:

    Uusimmat