Poliisi tilastoi huomattavan määrän raskaan liikenteen rikkomuksia tehovalvonnan aikana – kiinni jäi myös kuorma-auto, jolla oli perässään painava ja vaarallinen lasti

8:05
Tieliikennelaki 2020: Uudet liikennemerkit ja talvirengaspakon poistuminen – Uutisaamussa haastattelussa Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen ja MTV Uutisten autotoimittaja Ville Järveläinen.

Poliisi suoritti raskaan liikenteen tehovalvontaa viime perjantaina. Pienten rikkeiden lisäksi ajoneuvojen joukossa oli myös erittäin vaarallisia ajoneuvoja, kertoo Pohjanmaan poliisilaitos.

Poliisin tapasi liikenteessä raskaan liikenteen tehovalvontaiskun aikana tavanomaisia rikkomuksia, kuten ajo- ja lepoaikarikkomuksia.

Liikenteessä tuli myös vastaan ajoneuvoja, jotka olivat poliisin mukaan suoraan liikenneturvallisuuteen vaikuttavia laiminlyöntejä.

Painavaa paperirullakuormaa ei oltu sidottu

Esimerkkitapaus oli kuorma-auto, joka kuljetti raskasta paperirullakuormaa. Poliisin mukaan painavia paperirullia ei ollut sidottu.

Ajoneuvon kunto oli huolestuttava, sillä sen rakenteet eivät olisi yllättävässä liikennetilanteessa – kuten voimakkaan jarrutuksen yhteydessä – estäneet paperirullien liikkumista tai putoamista pressulla katetusta kuormakorista.

Kuorma-auton kuljettaja syyllistyi vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan. Sakon lisäksi kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Ajoneuvoja tarkastettiin reilusti yli 150

Poliisi pitää viime perjantaina tehovalvonnassa tilastoitujen raskaan liikenteen rikkeiden määrää huomattavana ottaen huomioon kaikkien tarkastettujen ajoneuvojen määrä.

Kaikkiaan kotimaisia ajoneuvoja tarkastettiin 165, ulkomaisia taas 13 kappaletta.

Viime perjantain tehovalvontaan osallistuivat Turun-, Tampereen-, Seinäjoen-, Vaasan- sekä Kokkolan liikennepoliisin yksiköt. Kyseisten yksiköiden samanaikainen tehoisku suoritettiin ensimmäistä kertaa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.