Mainos

Poliisi: Siepattu ei kokenut väkivaltaa

Siepattua miljonäärin tytärtä pidettiin koko sieppauksen ajan samassa kerrostaloasunnssa Turussa.

Helsinkiläinen Minna Nurminen kaapattiin hänen Töölössä sijaitsevasta asunnostaan keskiviikkona 27.5. ja kuljetettiin Turkuun. Häntä pidettiin vasten tahtoaan panttivankina viime lauantaihin aamuyöhön saakka, jolloin hänet löydettiin Vahdossa sijaitsevan metsäautotien varrelta.

Muutama tunti Nurmisen löytymisen jälkeen Juha Turunen otettiin rikoksesta epäiltynä kiinni Turun Resiinaraitilla sijaitsevasta asunnosta, missä Nurmista oli pidetty pattivankina. Asunnosta löydettiin runsaasti tämän rikoksen toteuttamisessa käytettyä rekvisiittaa ja asuntoon todettiin rakennetun eristetty tila, jossa Minna Nurmista oli säilytetty. Asunnosta takavarikoitiin myös lunnasrahaa.

Panttivangista saatiin tietoa

Omaiset saivat tietoa Nurmisesta sieppauksen aikana. Tutkinnanjohtaja Juha Rautaheimo ei suostu kuitenkaan kommentoimaan tätä tarkemmin, mutta kertoo kuitenkin, että naista kohtaan ei käytetty fyysistä väkivaltaa. Naista pidettiin turkulaisessa asunnossa koko sieppauksen ajan, mutta hänen olosuhteensa ovat Rautaheimon mukaan olleet kohtuulliset. Naisen mahdollista huumaamista Rautaheimo ei kommentoi.

Turunen on heti verekseltään suoritetussa alustavassa puhuttelussa ja sittemmin kuulusteluissa myöntänyt syyllistyneensä panttivangin ottamiseen ja rahan kiristämiseen.

Juha Turunen on kuulusteluissa kertonut hyvin yksityiskohtaisesti kaappaustapahtumasta ja sen toteutuksesta. Kertomus vastaa hyvin sitä käsitystä ja yksityiskohtia, jotka poliisi on omissa tutkimuksissaan selvittänyt. Myös huomattava osa lunnassummasta on saatu poliisin haltuun.

Kertomus on pitkälti identtinen myös Nurmisen kertoman kanssa. Tutkinnallista syistä rikoksen tekotapaa ja siihen liittyviä yksityiskohtia ei kuitenkaan kerrota julkisuuteen tässä vaiheessa.

Rahoja kuljetettiin pyörällä

Tutkimusten mukaan Turunen on myös itse se henkilö, joka otti lunnasrahat vastaan, kuljetti ne peräkärryllisellä polkupyörällä Louhen parkkihalliin ja taltioitui myöhemmin valvontanauhalle.

Tutkimuksissa on myös selvinnyt, että rikosta on suunniteltu pitkään, todennäköisesti jo tämän vuoden alkupuolelta lähtien.

Toistaiseksi ei ole saatu mitään viitteitä siitä, että Turusen lisäksi olisi muita epäiltyjä. Mitään viitteitä myöskään järjestäytyneestä rikollisuudesta tai ulkomaalaisista yhteyksistä.

Näitä asioita kuitenkin edelleen selvitellään.

Helsingin käräjäoikeus vangitsi tänään aamupäivällä 44-vuotiaanTurusen todennäköisin syin epäiltynä panttivangin ottamisesta.

Tutkinnanjohtaja Rautaheimo kertoo, että epäiltyjä on tällä hetkellä yksi. Rikoskumppaneita tuskin on, hän sanoo.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.