Poliisi selvittää uudelleen Keravan keppikauppoja – tutkinta ehdittiin jo kerran lopettaa

Poliisi on aloittanut esiselvityksen Keravan niin sanotuista jumppakeppikaupoista.

Asiassa on kyse siitä, että Keravan kaupungille hankittiin keppijumppakeppejä pusseineen sekä niihin liittyvä hyvinvointipalvelupaketti. Ilman kilpailutusta tehdyn kaupan taloudellisuutta on kyseenalaistettu julkisuudessa. 

Kilpailu- ja kuluttajavirasto antoi kaupungille huomautuksen siitä, että hankinta tehtiin kilpailuttamatta. Hankinta koostui kahdesta hankinnasta, jotka olivat yhdessä yli 108 000 euroa.

Poliisi kertoo, että sille oli tehty asiasta tutkintapyyntö 1. joulukuuta. Tutkintapyynnössä pyydetään poliisia selvittämään, onko keppien, keppipussien ja määräaikaisen video-ohjelman tilaaminen aiheuttanut ylihintaan tehdyillä kaupoilla tuntuvaa taloudellista vahinkoa.

Poliisi päätti 11. joulukuuta, että kaupungin viranhaltijaa ei ole syytä epäillä asiassa rikoksesta.

Kun kilpailu- ja kuluttajavirasto katsoi hankintamenettelyn virheelliseksi, päätti poliisi avata asian uudelleen. Poliisi tekee esiselvitystä ja harkitsee, tuleeko asiassa aloittaa varsinainen esitutkinta.

Ketään ei ole toistaiseksi asetettu rikoksesta epäillyn asemaan vaan käynnissä olevan esiselvityksen perusteella arvioidaan sitä, onko asiassa syytä epäillä rikosta, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Aleksi Topinoja kertoo tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat