Kuka on Joensuussa vedestä löydetty vainaja? Poliisi pyytää apua miehen tunnistamiseksi: "Kaikilla pienilläkin havainnoilla voi olla merkitystä"

Joensuun Vehkaniemestä löydettiin lauantai-iltana tunnistamaton vainaja. Itä-Suomen poliisi pyytää yleisöltä vihjeitä vainajan henkilöllisyydestä. 

Ilmoitus vesistöstä löytyneestä vainajasta tuli poliisille lauantai-iltana. Havainnon tehnyt henkilö oli poliisin mukaan kiinnittänyt huomiota vesistössä kelluneeseen asiaan jo viikkoa aiemmin, mutta luullut sitä tällöin esineeksi.

Lauantaina havainnontekijä päätti tarkastaa tilanteen uudelleen ja tällöin oli ilmennyt, että vedessä olikin kellunut ihmisruumis. 

Yllään farkut ja poolopusero

Poliisin mukaan vainaja on vaaleaihoinen noin 30–50-vuotias mies. Miehellä oli yllään tumma villakangas- tai fleecetakki kokoa 50 ja musta pitkähihainen poolopusero. 

Lisäksi miehellä oli yllään Levi's-merkkiset farkut, pitkälahkeiset alushousut sekä Haix-merkkiset nahkaiset ja matalavartiset kengät jalassa. 

Miehen pituus on noin 175 senttimetriä ja hänellä on siilimalliset hiukset. Vainajassa tapahtuneiden muutosten vuoksi poliisi ei kuitenkaan voi julkaista vainajasta minkäänlaista kuvaa. 

Vainaja päätynyt vesistöön talven aikana

Itä-Suomen poliisin mukaan vainajan pukeutumisesta ja muista havainnoista on pääteltävissä, että vainaja on päätynyt vesistöön jo jossain vaiheessa viime talven aikana. 

Poliisi on käynyt läpi henkilöiden katoamisilmoituksia viime talven ajalta, mutta miehen henkilöllisyys ei ole siltikään ratkennut. Tapaukseen ei toistaiseksi epäillä liittyvän rikosta. 

"Pienilläkin havainnoilla merkitystä"

Löytöpaikan lähistöllä sijaitsee Joensuun satama-alue sekä suosittu avantouintipaikka. Tällä hetkellä poliisi ei pysty arvioimaan, onko vainaja ajelehtinut löytöalueelle kauempaa vai onko henkilö päätynyt vesistöön löytöpaikan lähialueilta. 

Kaikkia tapaukseen liittyviä havaintoja ja vihjeitä pyydetään puhelimitse suoraan asiaa hoitavalle rikostutkijalle numeroon 029 545 6461 tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

– Kaikilla pienilläkin havainnoilla voi olla merkitystä henkilöllisyyden ja kuolemansyyn selvittämisessä, poliisi muistuttaa tiedotteessaan. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja