Poliisi pysäytti pimeän kuorma-auton Äänekoskella – kyydissä oli irtotavaran seassa ilotulitteita, kuskille kirjattiin kuusi eri vaarallisten aineiden kuljetusrikkomusta

Poliisi tavoitti Äänekoskella kuorma-auton, jonka kuljettajan rikosilmoitukseen kirjattiin kuusi erilaista vaarallisten aineiden kuljettamisrikkomusta ja liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Jyväskylän liikennepoliisiyksikön partio oli suorittamassa raskaanliikenteen valvontaa, kun huomion kiinnitti takaosastaan täysin pimeä kuorma-auto. Poliisin mukaan valaisemattomalla tieosuudella autoa oli vaikea havaita.

Auton etuosassa oli ollut vaarallisten aineiden kuljettamisesta varoittava oranssi kilpi, joten auto päätettiin pysäyttää.

Merkinnät puuttellisia, varusteita puuttui

Kuormana autossa oli vaarallisiksi aineiksi luokiteltavia ilotulitteita, jotka oli kuormattu muun irtotavaran kanssa samalle sitomattomalle lavalle. 

Ajoneuvon merkinnät vaarallisten aineiden kuljettamiseen olivat puutteelliset, eikä mukana ollut räjähdysaineiden kuljettamiseen vaadittavaa hyväksymistodistusta.

Lisäksi selvisi, että autosta puuttui pakollisia varusteita ja dokumentteja.

Rikosilmoituksen nimikkeiksi tulivat vaarallisten aineiden kuljetusrikkomukset ja liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Lue myös:

    Uusimmat