Suomen kautta yritettiin salakuljettaa 6 000 litraa vaarallisia aineita

Tuhansien litrojen merkitsemätön vaarallisten aineiden kuljetus jäi kiinni poliisin ja Tullin valvonnassa Kilpisjärvellä sunnuntai-iltana, Lapin poliisilaitos tiedottaa. Kuljetus oli tulossa Oslosta ja menossa Tromssaan Norjaan.

Poliisin mukaan kuormassa oli yli 6 000 litraa erilaisia syövyttäviä ja sytyttäviä aineita. 

Vaaralliset aineet oli sijoiteltu ympäri kuormaa havaittavuuden vaikeuttamiseksi, poliisi tiedottaa. Vaarallisia aineita löytyi muun muassa rahtitavaran seasta. 

Aineet oli kuormattu siten, etteivät niiden merkinnät näkyisi.

Kuljettaja ei missään vaiheessa antanut kuljetusta koskevaa rahtikirjaa, joka täytyy kuljetuksessa olla mukana ja näyttää valvojalle. Poliisi löysi lopulta rahtikirjan kuormatilasta.

– Kuljettaja kertoi, ettei hänellä ole kyydissään vaarallisia aineita. Kun kuormatila pyydettiin avaamaan, alkoi sieltä paljastua vaarallisia aineita, poliisi kirjoittaa.

Kuljetusta ei oltu merkitty vaarallisten aineiden kuljetukseen kuuluvilla kilvillä. Lisäksi kuljetuksesta puuttuivat kaikki vaarallisten aineiden kuljetuksessa vaadittavat varusteet, kuten sammuttimet.

– Mahdollisessa onnettomuustilanteessa pelastustyöntekijät eivät tiedä kuljetuksen sisältävän vaarallisia aineita ja tällä piittaamattomalla toiminnalla saatetaan auttajat vaaraan, poliisi toteaa.

Kuljetus keskeytettiin ja kuljetuksesta annettiin maksullinen seuraamus, poliisi toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat