Poliisi puhutti Norjan ampumisesta epäiltyä viime kuussa – "Ei nähty, että miehellä olisi väkivaltaisia aikomuksia"

Norjan suojelupoliisi on ollut tietoinen Oslon joukkoampumisesta epäillystä miehestä vuodesta 2015 lähtien.

Oslon joukkoampumisesta epäillyllä miehellä on kytköksiä ääri-islamistiseen verkostoon ja hänellä on ollut mielenterveyteen liittyviä haasteita, kertoi Norjan suojelupoliisin (PST) edustaja Roger Berg tiedotustilaisuudessa.

Tiedotustilaisuudessa Berg sanoi, että epäillystä on tiedetty PST:ssä vuodesta 2015.

–  Silloin pelättiin, että hän oli radikalisoitunut ja sidoksissa islamistiseen kontaktiverkostoon Oslossa, Berg kertoi.

Viime kuussa PST keskusteli miehen kanssa, koska tämä oli osoittanut kiinnostusta merkintöihin ja ilmauksiin, joita voi pitää islamia loukkaavina.

–  Tässä keskustelussa ei nähty, että miehellä olisi väkivaltaisia aikomuksia, mutta PST on tietoinen, että epäillyllä on ollut haasteita, jotka liittyvät mielenterveyteen, Berg sanoi.

Ampui lähellä homobaaria

Ampuminen tapahtui baarikadulla lähellä suosittua London Pub -homobaaria.Oslossa on tällä viikolla vietetty pride-viikkoa. Verdens Gang -lehti kertoo, että täksi päiväksi suunniteltu pride-paraati on siirretty myöhempään ajankohtaan.

Norjalaisen VG-lehden silminnäkijätietojen mukaan useat ihmiset pakenivat paikalta paniikissa. London Pub on yksi Oslon suosituimmista homobaareista.

Poliisin mukaan on syytä epäillä, että kyse olisi viharikoksesta. Tutkinnassa on kuitenkin useita ajateltavissa olevia motiiveja, poliisi sanoo.Tällä haavaa poliisi ei epäile, että tapahtumapaikalla olisi ollut muita rikoksentekijöitä, mutta ei sulje pois mahdollisuutta, että tapaukseen voisi liittyä muitakin.

Lue myös:

    Uusimmat