Poliisi piti kaverin vaatteita päällä ja taskusta löytyi kokaiinia – miehen huumesyyte hylättiin

Hämeen poliisissa työskennelleen nelikymppisen miehen syyte huumausaineen käyttörikoksesta hylättiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Syytteen mukaan mies olisi pitänyt hallussaan vähäistä määrää omaan käyttöön tarkoitettua kokaiinia Jysäri-festivaalilla Jämsässä viime kesänä.

Oikeus totesi, että miehellä oli ollut hallussaan huumetta ja mies oli yrittänyt nopeasti tulleessa tilanteessa poistua turvatarkastusjonosta ja hävittää aineen.

Tuomion mukaan näyttämättä kuitenkin jäi, että miehellä olisi ollut tietoinen tarkoitus pitää hallussaan huumetta. Hänellä oli ollut vaatteidensa likaantumisen vuoksi yllään toisen miehen vaatteet, joiden taskussa huumausaine oli. Tämä mies tunnusti ja tuomittiin huumausaineen käyttörikoksesta sakkoihin.

Syytteen saanut poliisi irtisanottiin virastaan Hämeen poliisissa maaliskuussa. Sitä ennen hän oli ollut virasta pidätettynä.

Juttua korjattu kello 12.28: Vaihdettu jutussa aiemmin mainitun takin tilalle sana vaatteet, koska tuomiosta ei varmuudella selviä, minkä vaatekappaleen taskuista puhuttiin. Tuomio annettiin kesäkuussa. STT sai nyt kirjallisen version tuomiosta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja