Poliisi on saanut vihjeitä Milla Arosen murhaan liittyen, mutta ruumis on yhä kateissa – epäilty ei puhu poliisille: ”Kaikki vinkit ovat hyvin tervetulleita”

1:13
Video: Kadonneen Milla Arosen henkirikostutkinnasta tuli murhatutkinta viime kuun lopulla.

Henkirikoksen uhriksi uskotun Milla Arosen ruumis on yhä kateissa, ja poliisi etsii naista aktiivisesti. Poliisi on saanut joitain vihjeitä tapaukseen liittyen, ja toivoo niitä lisää tapauksen ratkaisemiseksi.

Aronen katosi kesäkuussa. Hänen oli määrä palata suorittamaan varusmiespalvelustaan Säkylään viikonlopun päätteeksi, mutta ei koskaan palannut. Naiseen ei myöskään saatu enää yhteyttä.

Viimeinen varma havainto Arosesta tehtiin Somerolla kesäkuun 8. päivä, kun perheenjäsen kyyditsi hänet kotiin.

Arosta etsittiin julkisuudessa ensin kadonneena henkilönä, mutta KRP tiedotti tapauksen tutkinnan edetessä, että naisen epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi. Viime kuussa poliisi kertoi, että tapausta tutkitaan nyt murhana.

Oletko nähnyt tätä Volvoa?

Veriteosta epäillään vuonna 1995 syntynyttä miestä, joka on ollut tutkintavankeudessa elokuun lopulta saakka.

Poliisi on arvellut, että epäilty tietää, missä Arosen ruumis on. Mies on kuitenkin ollut kuulusteluissa vaitonainen. Hän on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

Poliisi on etsinyt Arosen ruumista Someron alueella. Etsintöjen avuksi on toivottu vihjeitä yleisöltä.

Poliisi on kertonut kaipaavansa tietoja etenkin harmaan Volvo V70 -merkkisen auton liikkeistä Somerniemen ja Oinasjärven alueella katoamispäivänä ja katoamispäivän jälkeisenä sunnuntaiaamuna 8. ja 9. päivä kesäkuuta.

Auton rekisterinumero on ollut CZN-808.

"En voi tarkemmin avata"

Tutkinnanjohtaja Jarkko Toivonen keskusrikospoliisista kertoo, että poliisi on saanut joitain vihjeitä tapaukseen liittyen. Lisää kuitenkin kaivataan. Arosen etsinnät jatkuvat yhä aktiivisina.

– Kaikki vinkit ovat tietysti hyvin tervetulleita.

Toivosen mukaan poliisilla on todennäköiset syyt epäillä tutkintavankeudessa olevaa miestä henkirikoksesta, vaikka mies ei ole kuulusteluissa juuri puhunut ja Arosen ruumis on yhä kateissa.

Toivonen ei kuitenkaan halua avata poliisille tapauksesta selvinneitä seikkoja tarkemmin.

– Meillä on todennäköiset syyt epäillä häntä, mutta en voi tarkemmin avata, mitä ne kaiken kaikkiaan tässä vaiheessa ovat.

Poliisi on aiemmin kertonut, että vuonna 1995 syntynyttä miestä epäillään tapon sijaan murhasta siitä syystä, että tekoon olisi liittynyt suunnitelmallisuutta ja harkintaa.

Poliisi on kertonut, että epäillyn uskotaan käyttäneen Arosen henkilötietoja hankkiakseen pikaluottoja ja kirjautuakseen tämän verkkopankkiin.

Poliisi on toivonut vihjeitä tapauksesta sähköpostitse osoitteeseen rikosvihje.krp@poliisi.fi. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja