Poliisi: Laajaa huumekauppaa johdettiin vankilasta – jättitakavarikoissa vietiin 12 kiloa huumeita, kiinteistöjä, rahaa ja sarjatuliase

Sisä-Suomen poliisi kertoo laajasta huumeisiin liittyvästä rikoskokonaisuudesta, jossa yksi epäilty on johtanut toimintaa vankilasta käsin.

Keski-Suomeen sijoittuvilla rikosepäilyillä on kytkös aiemmin Keskusrikospoliisin tiedottamiin Etelä- ja Pohjois-Suomea koskeviin laajoihin rikoskokonaisuuksiin. 

– Niissä rikollisryhmän epäillään tuottaneen Ruotsista Suomeen kaiken kaikkiaan noin 40 kiloa kokaiinia, noin 100 kiloa amfetamiinia, kymmeniä tuhansia Subutex-tabletteja, sekä useita kiloja MDMA:ta ja ketamiinia, poliisin tiedotteessa kuvaillaan.

Rikoskokonaisuudessa tutkitaan epäiltyjä törkeitä huumausainerikoksia ja muun muassa törkeää ampuma-aserikosta.

Tapausten tutkinnan yhteydessä poliisi on takavarikoinut noin 12 kiloa amfetamiinia/metamfetamiinia sekä 447 grammaa kokaiinia. 

– Lisäksi kotietsinnöissä on takavarikoitu kahdeksan asetta, joista yksi oli sarjatuliase sekä käteistä rahaa noin 35 000 euroa. Rikosepäilyyn liittyen on takavarikoitu myös kaksi kiinteistöä sekä huoneisto.

Rikoksiin liittyen neljä henkilöä on tutkintavankeudessa. Lisäksi yksi tutkintavangeista on vankeusvanki, jonka epäillään johtaneen toimintaa vankilasta käsin. 

Asian esitutkinta valmistuu lähiaikoina ja siirtyy syyteharkintaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja