Poliisi: Kolmikko poltti, viilteli ja pakotti syömään virtsaista lunta – poliisikoira löysi väkivallan kohteeksi joutuneen 14-vuotiaan

Syytteessä ovat tapahtuma-aikaan 19-vuotiaat mies ja nainen sekä 18-vuotias mies. Poliisin mukaan uhria muun muassa viillettiin ja poltettiin.

Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa alkaa tänään käsittely jutussa, jossa 14-vuotias tyttö joutui vakavan väkivallan kohteeksi Lahdessa joulukuussa 2021.

Poliisi on kertonut, että tyttöä muun muassa uhattiin teräaseilla, viillettiin käteen ja kättä poltettiin hellalla. Poliisin mukaan tyttö pakotettiin juomaan klooria sekä syömään tupakannatsa ja virtsaista lunta. Lisäksi tyttö heitettiin jaloista ja käsistä kiinni pitämällä jyrkänteeltä alas, poliisi kertoi.

Epäillyt rikokset tapahtuivat yöaikaan Kiveriön kaupunginosassa. Syytteessä ovat tapahtumahetkellä 19-vuotiaat mies ja nainen sekä 18-vuotias mies.

Poliisin näkemyksen mukaan väkivallantekojen taustalla oli "ihmissuhteeseen liittyvä seikka". Poliisin mukaan väkivaltaa tapahtui 19-vuotiaan miehen asunnossa, kerrostalon pihapiirissä sekä lähellä kerrostaloa, jossa 18-vuotias mies asui.

Poliisikoira löysi tytön metsästä, minkä jälkeen hänet toimitettiin sairaalahoitoon. Etelä-Suomen Sanomien mukaan tyttö oli sairaalassa yli kymmenen päivää.

Poliisin mukaan tyttöön kohdistettua väkivaltaa myös kuvattiin. Poliisin tiedossa ei kuitenkaan ole, että materiaalia olisi jaettu sosiaalisen median kanavissa.

Tutkinnanjohtaja kertoo Lahden karusta kidutusväkivallasta 11:12
Tutkinnanjohtaja kommentoi tapausta MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa viime vuonna. Katso haastattelu yltä.

 

Lue myös:

    Uusimmat