Mainos

Poliisi kertoi parhaat paikat seurata presidentti Koiviston hautajaisia – omalla autolla ei kannata lähteä

1:34

Presidentti Mauno Koiviston valtiolliset hautajaiset järjestetään torstaina Helsingissä. Yleisöllä on mahdollisuus seurata hautajaissaattuetta matkan varrella. Lisäksi yleisö voi osallistua kello 13 Tuomiokirkossa alkavaan siunaustilaisuuteen.

Presidentti Mauno Koivistohaudataan Hietaniemen hautausmaalle alueelle, jossa sijaitsevat ennestään presidentti Urho Kekkosen ja Risto Rytin haudat. Muistotilaisuus pidetään kutsuvieraille Säätytalossa.

Koiviston surusaatto lähtee liikkeelle Tuomiokirkolta noin kello 14.30 ja saapuu Hietaniemeen noin kello 15.

Ratsupoliisien vetämä autosaattue etenee reittiä Unioninkatu – Aleksanterinkatu – Snellmaninkatu – Vironkatu – Meritullinkatu – Pohjoisranta – Pohjoisesplanadi – Mannerheimintie – Arkadiankatu – Hietaniemi.

Mauno_Koiviston_hautajaisjärjestelyt_2

Mauno_Koiviston_hautajaisjärjestelyt_3

Saatto pysähtyy Valtioneuvoston linnan, Suomen Pankin ja Presidentinlinnan kohdalla.

Kaikkien Helsingin luterilaisten kirkkojen kellot soittavat saattokelloja surusaaton ajan. Saaton tullessa Hietaniemeen kirkkojen kellonsoitto lakkaa ja Hietaniemen kappelin kellojen soitto käynnistyy.

Poliisi: Omalla autolla ei kannata lähteä seuraamaan saattuetta

Tuomiokirkolta Hietaniemeen lähtevää surusaattoa on mahdollista seurata reitin varrella Hietaniemen hautausmaalle saakka.

Matkan varrella on sinistä nauhaa, jonka takana poliisi ja varusmiehet toivovat yleisön pysyvän rauhallisesti. 

Ylikomisario Heikki Porolan mukaan parhaat paikat seurata hautajaissaattuetta ovat Senaatintori ja siellä erityisesti Tuomiokirkon portaat sekä Presidentinlinnan edusta, Kauppatori, Esplanadin puisto, Mannerheimintie ja Hietaniemen pääty.

– Muualla saattaa joutua niin sanotusti sumppuun, Porola summaa.

Yksityisautolla saattuetta ei Porolan mukaan kannata lähteä seuraamaan.

Koiviston surusaaton takia saattueen reitin varrelta suljetaan joitain katuja ajoneuvoliikenteeltä kokonaan.

Katuja on suljettuna torstaina noin kello 14–16, ja sulut voivat ruuhkauttaa liikennettä. Siksi autoilijoiden toivotaan välttävän liikkumista Tuomiokirkon ja Hietaniemen hautausmaan välisellä alueella.

Kaupunkikuvaa siistitään alkuviikolla

Hautajaisia ennen tehdään myös kaupunkikuvan parantamiseen tähtääviä töitä. Poikkeavia järjestelyjä on Hietaniemenkadun suunnalla, Vironkadulla ja Meritullinkadulla. 

Siksi alueella on siirtokehotuksia tästä päivästä huomiseen. Töiden valmistuttua alueella on voimassa pysäyttämiskielto huomisesta torstaihin.

Tapahtuma voi sulkea lyhytaikaisesti myös kevyen liikenteen yhteyksiä.

– Katualue pyritään puhdistamaan, niin että se olisi mahdollisimman siisti. Asukkaiden kannattaa tarkkailla liikennemerkkejä Kruununhaassa ja Töölön alueella, Porola kertoo. 

Koko Suomen toivotaan suruliputtavan

Valtioneuvoston kanslia on määrännyt valtion virastot ja laitokset liputtamaan koko maassa valtiollisten hautajaisten ajan. Koko maan toivotaan yhtyvän suruliputukseen.

Liputus alkaa kello 8 ja päättyy kello 21. Muistotilaisuuden arvioidaan päättyvän kello 17.30, jolloin liput nostetaan kokosalkoon.

​​​​​​​

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.