Poliisi käräytti viime viikon tehovalvonnassa kymmenittäin rattijuoppoja – määrä kuitenkin pienempi kuin vuosi takaperin

Yli 800 rattijuoppoa ajaa valvotun ajo-oikeuden alla – edellyttää alkolukon käyttöä 1:19
Uutisvideo: Yli 800 rattijuoppoa ajaa valvotun ajo-oikeuden alla – edellyttää alkolukon käyttöä.

Poliisi toteutti viime viikolla rattijuopumusten tehovalvontaa, jota kohdistettiin erityisesti mökkiliikenteeseen. Kiinni jäi yhteensä 90 alkoholia juonutta rattijuoppoa.

Alkoholin takia kiinni jääneistä rattijuopoista törkeitä tapauksia oli liki kolmannes, eli 28 tapausta. Alkoholinhuuruisten autoilijoiden ohella ratista jäi kiinni myös 25 kuljettajaa huumausaineiden vaikutuksen alaisena.

Poliisin mukaan valvontaan käytettyyn työaikaan suhteutettuna rattijuoppoja jäi kiinni vähemmän kuin viime vuoden vastaavassa valvonnassa.

Tehovalvonnan yhteydessä kirjattiin yhteensä yhdeksän huumausainerikosta ja tavattiin myös 38 etsintäkuulutettua henkilöä. 385 kuljettajaa oli nauttinut alkoholia, mutta puhalsi alle langettavan rajan.

Rattijuopumusvalvonnan painopiste oli tänä vuonna etenkin mökkiliikenteessä sekä muun vapaa-ajan viettoon liittyvässä liikenteessä. Puhalluskokeita tehtiin valvonnan aikana 44 360.

Lue myös:

    Uusimmat