Poliisi: Ilokaasun myyjä voi syyllistyä vakavaan rikokseen

Ilokaasun avoin myynti vappuna yllätti täysin Helsingin poliisin. Poliisi ei tarkkaillut erikseen ilokaasun kauppaa. Myynnin laajuus valkeni poliisille vasta tämänpäiväisistä lehdistä.

Helsingin poliisi on tänään käynnistänyt selvitystyön, mihin rikokseen ilokaasun myynnissä on syyllistytty jos sitä on kaupattu päihdetarkoitukseen. Myynti sinällään ei ole rikollista. Tavoitimme kesken palaverin komisario Juha Taposen, jonka kertoo nyt pohditaan sitä, onko syytä aloittaa rikostutkinta.

– Tutkimme sitä, missä tarkoituksessa ilokaasu on tuotu maahan. Verottajan ja tullin suhtautuminen on erilaista, jos kermakakun koriste on myyty päihteenä, pohtii Taponen.

Mikä on myyjän vastuu, jos käyttäjä tukehtuu ?

Taposen mukaan nyt poliisissa mietitään sitä, mihin vastuuseen ilokaasun myyjä voi joutua. Pahimmillaan käyttäjän terveys voi mennä. Poliisin tiedossa ei ole vielä sitä, mitä vahinkoa ilokaasu on aiheuttanut käyttäjille.

– Jos käyttäjä tukehtuu, mikä on myyjän osuus ja vastuu. Kyseeseen voi tulla rikosnimikkeenä jopa kuolemantuottamus. Jokainen tapaus ja sen yksityiskohdat tutkitaan erikseen, valottaa Taponen.

Lue myös:

    Uusimmat