Poliisi hajottanut opposition kokoontumisen Venäjällä: "Koronarajoitukset"

Poliisi on hajottanut itsenäisten oppositiopoliitikoiden kokoontumisen Venäjällä vedoten koronavirusrajoituksiin.

Tapahtumaan osallistuneiden mukaan viikonlopun tapaamisessa oli tarkoitus koordinoida kampanjaa syksyllä edessä oleviin duuman vaaleihin.

Paikalla oli edustajia 30 alueelta.

Vaalien alla Venäjän viranomaiset ovat lisänneet oppositioon kohdistamaansa painetta, ja erityisen tiukassa syynissä ovat vankilassa olevan Aleksei Navalnyin tukijat.

Erään järjestön mukaan useita ihmisiä oli pidätetty kokoontumisen yhteydessä. Kuulusteluun päätynyt aktivisti sanoi, että kokousta oli kutsuttu laittomaksi, koska osallistujia oli enemmän kuin sallitut 30 ihmistä. Toinen osallistuja kertoi, että kaikki rakennuksessa kokoontumisen aikaan olleet ihmiset olivat saaneet sakon pandemian terveyssäädösten rikkomisesta.

Turvallisuusjoukkojen mukaan tapaaminen rikkoi rajoituksia ja jotkut osallistujat olivat jäseniä "ei-toivottuja" toimintoja harjoittavissa järjestöissä.

Poliisi keskeytti maaliskuussa paikallisten oppositiopoliitikoiden kokoontumisen Moskovassa ja pidätti noin 200 ihmistä.

Vuodenvaihteen jälkeen suuri osa koronarajoituksista on poistettu ja suuret kokoontumiset on sallittu silloin, kun niihin ei liity oppositiovoimia.

Lue myös:

    Uusimmat