Rahapelijätti Betsson taas poliisihallituksen tarkkailuun – syynä Suomessa määrätty maksuesto

Rahapeliyhtiö Betsson vaikuttaa kiertävän poliisihallituksen asettamaa maksuestoa. 

Poliisihallitus asetti alkuvuodesta maksuliikenne-estolistalle rahapeliyhtiö BML Groupin, jonka rahapelibrändeihin lukeutuu muun muassa Betsson. 

Maksuliikenne-estoilla rajoitetaan pelaajalta lähtevää rahaliikennettä niille rahapeliyhtiöille, jotka ovat saaneet poliisihallitukselta kieltopäätöksen arpajaislain vastaisesta markkinoinnista. 

BML Groupia on kielletty markkinoimasta rahapelejään Suomessa 2,4 miljoonan euron uhkasakolla. Betsson valitti päätöksestä hallinto-oikeuteen, joka hylkäsi valituksen.

Nyt Betsson vaikuttaa siirtäneen pelisivustoja yrityksestä toiseen, nimenomaan poliisihallituksen kieltopäätöksen saaneesta BML Groupista pois. Betsson ilmoittaa sivuston alalaidassa yhtiön nimeksi Rizk Nordic Limitedin. 

Asiasta kertoi ensin nettipelejä käsittelevä blogi Sampokasino.

Toimenpiteitä ei avata julkisuuteen

Poliisihallitus on tietoinen Betssonin toiminnasta.

– Poliisihallitus pyrkii omalla toiminnallaan varmistamaan, että sen kieltämä rahapelimarkkinointi on tosiasiassa lopetettu ja mikäli sitä jatkettaisiin, ryhdymme toimenpiteisiin, kertoo poliisihallituksen arpajaishallinnon ylitarkastaja Mikko Cantell.

Canttelin mukaan voimavaroja on keskitetty asian nopeaan ratkaisuun. Mahdollisia toimenpiteitä hän ei avaa.

Maksuestojärjestelmää ei ole aiemmin testattu. Cantell toteaa tilanteen olevan mielenkiintoinen ja uudentyyppinen. 

"Maalitolpat siirtyvät"

Asianajaja Minna Ripatin mukaan toiminta ei kuitenkaan voi tulla kellekään yllätyksenä. Ripatti on perustajaosakas rahapelilakiin erikoistuneessa asianajotoimisto Legal Gamingissa. 

– On mielenkiintoista nähdä, miten Poliisihallitus vastaavana viranomaisena tulee reagoimaan tällaiseen selvästi lain hengen vastaiseen toimintaan.

Cantellin mukaan tilanne ei tullut Poliisihallitukselle yllätyksenä. Hän myöntää, että Poliisihallituksen keinot eivät ole täydellisiä ja niitä leimaa hitaus. 

Rahapelitoiminnan valvominen sitoo myös huomattavan määrän poliisien resursseja. 

– Kun maalitolpat siirtyvät, pelaamme kuitenkin uuteen maaliin.

Juttua muokattu kello 18.12: Otsikosta ja ingressistä poistettu maininta, että poliisi epäilisi Betssonia maksueston kiertämisestä. Ilmaus voi olla harhaanjohtava, sillä epäillä viittaa poliisitoiminnassa usein käynnissä olevaan rikostutkintaan. Tällaista ei asiassa ole vireillä.

 

Lue myös:

    Uusimmat