Poliisi ei enää tutki Äkkijyrkän kissa-asiaa

Poliisi on lopettanut taiteilija Miina Äkkijyrkän eläinsuojelurikoksen tutkinnan. Poliisipartio kävi tänään aamupäivällä Äkkijyrkän tilalla Itä-Helsingin Uutelassa.

Iltalehti kertoi tänään, että Äkkijyrkän Skatan tilan seinään olisi naulattu nyljettyjä kissanraatoja. Väite perustuu ohikulkijoiden havaintoon. Silminnäkijät ovat Iltalehden mukaan ottaneet raadoista valokuvia ja toimittaneet ne 7 päivää -lehdelle.

– Partio kävi paikalla. Merkkejä väitetystä rikoksesta ei näkynyt, eikä partio tavannut Äkkijyrkkää, kertoo ylikomisario Ari Taipale puhelimitse Itäkeskuksen poliisista.

Perusteita kotietsinnälle ei hänen mukaansa ollut.

– Asian tutkinta on lopetettu. Jos uutta näyttöä ei ilmene, poliisi ei ryhdy enempiin toimiin, Taipale sanoo.

MTV:n uutiset tavoitti Äkkijyrkän hänen tilaltaan puolenpäivän aikaan.

– En ole nähnyt täällä poliiseja, hän sanoo.

Taiteilijan pihalla seisoo pakettiauto, jonka ikkunan poliisit ovat aiemmin rikkoneet teleskooppipatukalla, kun Äkkijyrkkä lukittautui sinne poliisin pysäytettyä hänet.

– Menen paniikkiin poliisin nähdessäni, Äkkijyrkkä sanoo pihallaan ja valittelee vasenta kättään, joka on hänen mukaansa vammautunut poliisin väännöstä.

Kissat odottavat kohtaloaan häkissä

Äkkijyrkkä sanoo, että kissoja on tilalla kyllä lopetettu. Hänen mukaansa niin on tehtävä, koska Helsinki häätää hänet eivätkä kissat voi jäädä.

Kaupunki on irtisanonut Äkkijyrkän vuokrasopimuksen useisiin rikkomuksiin vedoten, ja hän joutunee poistumaan tilalta tammikuun puoliväliin mennessä.

– Kysyin ympäristökeskukselta, mitä kissoille pitäisi tehdä. Päädyimme siihen, että paikallinen kalastaja lopettaa ne ampumalla kiväärillä päähän, Äkkijyrkkä sanoo.

Hän kertoo olleensa Italiassa, kun väitetyt kuvat nyljetyistä kissoista on otettu.

– En tiedä niistä mitään enkä ole niitä nähnyt.

Pihalla tepastelee nytkin kissoja. Äkkijyrkkä pyytää niitä loukuin.

Kuistin vieressä seisoo häkki, jossa on kaksi kissaa.

– Ne ammutaan tänään, Äkkijyrkkä sanoo.

"Kyseessä on ajojahti"

Äkkijyrkkä sanoo, että kuvakohu on osa ajojahtia, jonka uhriksi hän on joutunut jo vuosien ajan.

– Poliisit kiusaavat minua. Minua on kiusattu pitkään. Ihme, että pysyn yhä järjissäni.

Parhaillaan hän valmistelee pihalla seisovaa veistosta. Tattarisuolta pitäisi lähteä hakemaan suojakaasua.

Todisteeksi ajojahdista taiteilija viittelöi erään tilan rakennuksen suuntaan. Hän sanoo, että Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Hannele Luukkainen aikoo ottaa rakennuksen käyttöönsä, kun Äkkijyrkkä on häädetty.

– Ei pidä paikkaansa, sanoo Luukkainen puhelimitse.

– Äkkijyrkkä on levittänyt sellaista huhua jo viisi vuotta. Minulla tai yhdistyksellä ei ole koskaan ollut edes sellaisia haaveita. Minä olen huolissani vain eläinten hyvinvoinnista.

Lue myös:

    Uusimmat