Poliisi: Asuntoiskusta epäillyt tiesivät kivittävänsä Stubbin asuntoa

Länsi-Uudenmaan poliisi on aloittanut Alexander Stubbin asuntoiskusta epäiltyjen kuulustelut. Epäillyt 20- ja 21-vuotiaat ovat pitkään asuneet alueella ja todennäköisesti tiesivät, kenen ikkunoita rikkoivat.

– Voidaan päätellä, että he tuntevat alueen ja sen asukkaatkin, tutkinnanjohtaja Kari Siivo kertoo.

Asianosaisten kuulustelu on täysin alkuvaiheessa. Poliisi kuulustelee 20- ja 21-vuotiaita miehiä epäiltynä ikkunoiden rikkomisesta Stubbin asunnolla sekä läheisellä koululla ja päiväkodilla. Poliisi päättää kuulustelujen jälkeen mahdollisista pakkokeinoista.

Tekoja tutkitaan vahingontekoina ja kotirauhan rikkomisena. Kouluun kohdistunutta tekoa tutkitaan törkeänä vahingontekona. Miehiä epäillään teoista todennäköisin syin.

Poliisin mukaan syitä epäillä poliittista motiivia ei ole. Poliisi selvittää kuulusteluissa tapahtumien kulun lisäksi, oliko iskulla omaisuuden vahingoittamisen lisänä muutakin tarkoitusta.

Tutkinnanjohtaja Siivon mukaan tapaukseen on kohdistunut paljon painetta ja julkisuutta, mutta myös aineelliset vahingot antavat aihetta perusteelliseen tutkintaan.

– Selvittämisintressi on kova vahinkojenkin osalta. Tarkkoja lukuja ei ole vielä saatu, mutta puhutaan kyllä kymmenistä tuhansista euroista, Siivo kertoo.

Poliisin mukaan miehillä ei ole aiempaa rikostaustaa ja he ovat olleet yhteistyöhaluisia.

Poliisi pyytää edelleen havaintoja tekijöistä ja tapahtumista.

Lue myös:

    Uusimmat