Mainos

Poliisi: Airiston Helmi -tutkinnassa tavoittamatta edelleen lukuisia epäiltyjä

0:37

Airiston Helmi -yhtiön talousrikostutkinnassa on tavoittamatta vielä lukuisia henkilöitä, poliisi kertoi maanantaina.

Jutussa on vangittu kaksi henkilöä. Venäläis- ja virolaismies vaativat vapauttamistaan tällä viikolla Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Poliisi kuitenkin vastustaa vapauttamista muun muassa siksi, että se pelkää epäiltyjen pyrkivän karttamaan viranomaisia, jos heidät päästetään vapaaksi.

Video: Epäillyn asianajajaa haastateltiin käräjäoikeudessa.

Poliisi perustelee vangittuna pitämistä myös sillä, että tutkintatoimenpiteitä on vielä paljon tekemättä.

– Keskeisiäkin henkilöitä on vielä tavoittamatta, eikä heitä ole siksi päästy kuulustelemaan, yksi jutun tutkinnanjohtajista, rikoskomisario Antti Perälä kertoo.

Perälä kertoo myös, että poliisi on jatkanut takavarikoimansa asiakirja- ja data-aineiston kahlaamista.

– Olemme löytäneet lisää tukea rikosepäilyille.

Oikeus jatkoi miesten vangitsemista kaksi viikkoa sitten tiistaina. Yhtiön hallituksen jäsenenä ja nimenkirjoittajana toiminut venäläismies vangittiin epäiltynä törkeästä veropetoksesta ja yhtiön virolainen työntekijä taas epäiltynä avunannosta törkeään veropetokseen.

Molemmat vangittiin todennäköisin syin -perusteella. Venäläismiehen vangitsemista käsitellään taas tiistaiaamuna ja virolaismiehen keskiviikkoaamuna. Käytäntö on sama kuin kahdella edeltävälläkin kerralla, eli oikeus istuu Varsinais-Suomessa ja vangitut esiintyvät oikeudelle videoyhteydellä Vantaalta.

"Jatkaminen kohtuutonta"

Venäläismiehen avustaja, asianajaja Kai Kotiranta pitää vangitsemisen jatkamista veropetosnimikkeellä kohtuuttomana. Venäläismiehen vangitseminen ei ole Kotirannan mukaan tarpeen siksikään, että hänen päämiehensä on ulkomaalainen. Hän perustelee asiaa sillä, että vaikka hänen päämiehensä poistuisi maasta kotimaahansa, Suomi voisi pyytää Venäjää luovuttamaan hänet.

Perälä ei ota yleiselläkään tasolla kantaa siihen, miten helppoa tai vaikeaa rikoksesta epäillyn esimerkiksi Venäjältä Suomeen saaminen olisi.

Perälä kertoi maanantaina Ylelle, että poliisi on löytänyt uutta ja kiinnostavaa materiaalia tutkinnassa, mutta ei kertonut mihin se liittyy. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja