Tutkinnanjohtaja kertoo: Tästä syystä Pudasjärven tapaus oli täysin poikkeuksellinen – sivullinen pariskunta joutui silmittömän rikoksen kohteeksi

10:15
Katso video: MTV:n Rikospaikka-ohjelma kertoo, kuinka raaka tapahtumaketju tapahtui.

Pudasjärven Petäjäkankaantiellä tapahtui tammikuussa 2019 täysin poikkeuksellinen ja raaka rikosvyyhti.

KRP:n mukaan kaksi miestä ja nuori nainen olivat saapuneet ilmeisesti alamaailman toimeksiannosta Pudasjärven keskustaan ampumaan erästä kerrostaloa kohti peloittelutarkoituksessa.

Kolmikko oli ilmeisesti palaamassa takaisin Ouluun, kun he ajautuivat tieltä ojaan. He varastivat läheisestä talosta mönkijän, jolla he yrittivät nostaa autoaan ylös.

Talon isäntä oli kuitenkin herännyt ja lähtenyt anastetun omaisuutensa perään. Havaittuaan mönkijänsä hän nousi autostaan. Syntyi kamppailu, jonka päätteeksi isäntä oli ammuttu kuoliaaksi ojaan tien varteen.

Kolmikko palasi talolle, missä isännän puolisolta vaadittiin rahaa ja häntä pahoinpideltiin. Tämän jälkeen puoliso oli kidnapattu ja talo sytytettiin palaamaan. Toinen kolmikon miehistä ajoi siepattu nainen kyydissään aina Ruotsin puolelle asti Luulajaan, jossa Ruotsin poliisi nappasi hänet lopulta kiinni hotellin pihamaalta.

Rikolliskolmikon toinen mies ja nuori nainen puolestaan löydettiin ojaan ajaneena ja heiltä löydettiin poltettuun taloon kuulunutta omaisuutta.

Uhrin ampunut mies tuomittiin taposta, törkeästä vapaudenriistosta ja joukosta muita rikoksia 13 vuoden vankeuteen. Toinen mies sai 4,5 vuotta vankeutta, ja nuori nainen tuomittiin 2,5 vuoden vankeuteen.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Asian käsittely alkaa hovioikeudessa tammikuussa 2021

Rikoskomisario Jukka Nurmenniemi KRP:stä kertoo MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa, että tapaus on ollut täysin poikkeuksellinen hänen urallaan. Nurmenniemen mukaan on poikkeuksellista, että sivullinen joutuu näin silmittömän väkivallan uhriksi täysin sattumalta, auton ojaanajon vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja