Poikakaksikko alkoi tuhota mökkiä koristesorsaa myöten ja esti poliisia keskeyttämästä vandalismia – 15-vuotias sai kunnon laskun

Poikakaksikko alkoi tuhota mökkiä koristesorsaa myöten ja esti poliisia keskeyttämästä vandalismia – 15-vuotias sai kunnon laskun 1:15
Video: Pojat töhrivät ja tuhosivat mökkiä ja irtaimistoa.

Nuori poika tuomittiin sakkoihin tämän määrätietoisesti jatkettua ilkivaltaa poliisin puuttumisyrityksistä huolimatta.

15-vuotias poika oli alle 15-vuotiaan toverinsa kanssa tunkeutunut viime vuoden huhtikuussa Lohjalla sijaitsevaan saunamökkiin. Pojat alkoivat töhriä sitä ja siellä ollutta omaisuutta punaisella spraymaalilla. Myöskään mökin ulkopuolista omaisuutta ei säästetty, vaan jopa koristesorsa joutui maalatuksi ja poltetuksi.

Pakottivat poliisin murtamaan oven

Poliisin saapuessa kaksikko oli teljennyt ulko-oven sisältäpäin ja jatkaneet töhrimistä poliisin käskytyksestä huolimatta.

Ovi oli teljetty käyttämällä poijuhakaa, harjaa, takkavälineitä ja makkaratikkuja. Ovi rikkoutui poliisien murtaessa sen.

Lopulta poliisipartio mursi saunamökin oven ja otti nuorukaiset kiinni. Kaksikko oli töhrimisen lisäksi rikkonut mökin irtaimiston lähes kauttaaltaan.

Nuorempi ei joutunut oikeuteen

Oikeus luonnehti poikien tekoa nuoruuden "hölmöilyksi", mutta piti sitä silti tahallisena ja moitittavana. Nuorempi poika ei ollut teosta rikosoikeudellisessa vastuussa, joten hän ei joutunut vastaamaan teosta oikeuteen. Pojista vanhempi tunnusti tekonsa ja hänet tuomittiin nuorena henkilönä tehdyistä vahingonteosta ja haitanteosta virkamiehelle.

Vuonna 2004 syntyneelle pojalle määrättiin 40 päiväsakon eli tämän tuloilla 240 euron rangaistus. Se on kuitenkin vain pieni osa teon seurauksista, sillä poika tuomittiin lisäsi korvaamaan mökin omistajalle runsaat 4400 euroa saunamökin korjauskuluja, 430 euroa rikotusta irtaimistosta ja 250 euroa asian selvittelyn vaatimasta ajasta. Yhteensä tämä tarkoitti yli 5100 euron laskua. Tuomio ei ole lainvoimainen. Mökin omisti itseään pienituloiseksi eläkeläiseksi luonnehtinut mies.

Poika oli sittemmin päätynyt uudelleen väärille teille, sillä hänet on vanhastaan tuomittu Helsingissä tämän vuoden maaliskuussa tapahtuneesta ryöstöstä ehdolliseen vankeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat