Mainos

Pohjola ja Conventum yhdistyvät

Suomeen syntyy uusi täyden palvelun vakuutus- ja sijoituspalvelukonserni, kun Pohjola ja Conventum yhdistyvät. Samalla Pohjolan toimitusjohtaja Matti Kavetvuo eroaa ja tilalle nousee Eero Heliövaara. Yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi on tulossa Peter Fagernäs.

Pohjolan ja Conventumin yhdistäminen on tarkoitus toteuttaa osakkeiden vaihtotarjouksella. Pohjola on tehnyt Conventumin omistajille tarjouksen vaihtaa omistamansa Conventumin osakkeet Pohjolan osakkeisiin.

Yhdistyvän yhtiön keskeisimmät liiketoiminta-alueet ovat vahinkovakuutus, investointipankkitoiminta, sijoitustoiminta sekä myynti- ja palveluverkko. Pohjolan uudesta liiketoimintarakenteesta tiedotetaan elokuun 2001 loppuun mennessä.

Uuden vakuutus- ja sijoituspalvelukonsernin tavoitteena on vahvistaa Pohjolan ja Conventumin nykyisiä liiketoimintoja. Konserni haluaa tulla täyden palvelun vakuutus- ja sijoituspalvelukonserniksi Suomessa, Pohjola kertoo tiedotteessaan.

Synergiaetuja syntyy konsernihallintojen yhdistämisestä sekä erityisesti vahinkovakuutusten ristiinmyynnissä.

Pohjolalla on yli miljoona yksityistalousasiakasta, noin 80 000 yritysasiakasta ja 200 suurasiakaskonsernia, joita palvelee 83 palvelupistettä, valtakunnallinen puhelinpalvelu- ja telemarkkinointiyksikkö sekä 2 350 asiamiestä.

Palveluverkosto laajenee

Jatkossa Pohjola pystyy tarjoamaan myynti- ja palveluverkostonsa kautta sekä omalle että Keskinäisen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen ja Keskinäisen Henkivakuutusyhtiö Suomen asiakkaille uusia sijoituspalvelutuotteita, kuten rahastosijoituksia ja varallisuudenhoitopalveluja.

Yhdistäminen laajentaa Pohjolan mukaan palvelu- ja myyntiverkoston tuotevalikoimaa. Conventumin rahastoille ja varainhoidolle syntyy kasvumahdollisuus uuden myyntikanavan ja laajan asiakaskunnan avulla. Vastaavasti Pohjolan resurssit ja suhdeverkosto vahvistavat Conventumin investointipankin mahdollisuuksia nopeuttaa kasvuaan, yhtiöt kertovat.

-Conventumin osto tuo Pohjolan ydinliiketoiminnan rinnalle uusina kasvavina ja kannattavina liiketoiminta-alueina investointipankin sekä rahasto- ja varallisuudenhoidon. Lisäksi Conventum vahvistaa Pohjolan sijoitustoimintaosaamista erityisesti sijoituksissa noteeraamattomiin teknologiayhtiöihinö, toteaa uusi toimitusjohtaja Eero Heliövaara.

Conventumin osakkaiden yhteenlaskettu omistusosuus yhdistyneestä yhtiöstä on enintään 22,1 prosenttia. Pohjolan suurista omistajista Ilmarinen ja Suomi ovat sitoutuneet tukemaan yhdistymistä. Ryhmä Conventumin osakkeenomistajia, jotka omistavat 81 prosenttia osakkeista ja äänistä, ovat jo sitoutuneet hyväksymään Pohjolan esittämän vaihtotarjouksen.

Pohjolalle uusi johto

Pohjolan hallitus on nimittänyt toimitusjohtajaksi Eero Heliövaaran 1.7.2001 alkaen, jolloin Pohjolan nykyinen toimitusjohtaja Matti Kavetvuo eroaa tehtävästään.

- Matti Kavetvuo palautti ripeästi asiakkaiden ja henkilöstön luottamuksen Pohjolaan vaikeiden, yhtiön yhtenäisyyttä ravistelleiden vaiheiden jälkeen. Hallitus kiittää Matti Kavetvuota hyvin hoidetusta toimitusjohtajakaudestaan, toteaa Pohjolan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hakala.

Yhtiökokoukselle esitetään hallituksen puheenjohtajaksi Peter Fagernäsiä. Hallituksen nykyinen puheenjohtaja, Heikki Hakala, eroaa tehtävästään, mutta häntä esitetään hallituksen jäseneksi. OKO Osuuspankkien Keskuspankki Oyj:n toimitusjohtaja Mikael Silvennoinen on tänään eronnut hallituksesta. Toimitusjohtajaksi valittu Eero Heliövaara on pyytänyt eroa hallituksen jäsenyydestä seuraavassa ylimääräisessä yhtiökokouksessa. Ylimääräiselle yhtiökokoukselle esitetään hallituksen täydentämistä. Hallitus voi keskuudestaan esittää suurimpien omistajien edustajia nimitysvaliokuntaan valmistelemaan yhtiökokouksen hallitusvaalia.

Tarkoitus on, että jatkossa myös Vahinkovakuutusosakeyhtiö Pohjolalla ja Pohjolan Asiakaspalvelu Oy:llä olisi sama hallitus kuin emoyhtiöllä ja että näiden tytäryhtiöiden toimitusjohtajaksi nimitettäisiin Eero Heliövaara.

Pohjolan vaihtotarjous

Yhdistymissopimuksen mukaisesti yhdistäminen toteutetaan Pohjolan Conventumin osakkeenomistajille tekemällä vaihtotarjouksella. Conventumin omistajille tarjotaan oikeus vaihtaa omistamansa Conventumin osakkeet Pohjolan osakkeisiin. Vaihtotarjouksessa 11,75 Conventumin osakkeella saa yhden uuden Pohjolan B-sarjan osakkeen ja enintään 0,095032 uutta Pohjolan C-sarjan osaketta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.