Mainos

Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen tiedottaja: "Itsepuolustusta mielenosoitukseen hyökänneitä vastaan"

Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen tiedotuslehden Nordfrontin Pär Öberg kertoo STT:lle, että Suomen ja Ruotsin vastarintaliikkeet ovat yhtä ja samaa keskusjohtoista järjestöä.

Järjestön johtaja on ruotsalainen Klas Lund, joka on Expressen-sanomalehden mukaan tuomittu muun muassa taposta ja pankkiryöstöstä.

Öbergin mukaan kyseessä on hierarkkinen järjestö, joka toimii yrityksen tavoin. Jäsenillä on hänen mukaansa kuitenkin vapaus toimia itsenäisesti.

Öberg kertoo järjestön ideologian pohjautuvan Adolf Hitlerin kansallissosialismiin, mutta ideologiaa on nykyaikaistettu. Liikkeen tavoitteena on muun muassa "estää rotujen sekoittuminen keskenään". 

– Uusnatsismi on väärä nimitys asiastamme. Olemme kansallissosialisteja, mutta emme aja kolmatta valtakuntaa ja arjalaisten ylivaltaa. Nyt meille on tärkeää, ettei esimerkiksi maahanmuutto pilaa pohjoista rotuamme.

Poliisilla ei viitteitä ruotsalaisten ohjailusta

Jyväskylän lauantaisia, väkivaltaisuuksiin johtaneita tapahtumia Öberg kommentoi sanomalla, että olisi parempi haastatella suomalaisen haaran edustajia. Hän kuitenkin väittää, ettei järjestö ole väkivaltainen.

STT ei saanut maanantaina kiinni suomalaisen haaran edustajia.

– Olemme rauhallinen järjestö, joka on varautunut ja kouluttautunut itsepuolustukseen. Tässä on ollut ilmeisesti kyse itsepuolustuksesta mielenosoitukseen hyökänneitä vastaan, Öberg sanoo.

Jyväskylän tapahtumia tutkivan poliisin mukaan mikään ei viittaa siihen, että toiminta Jyväskylässä olisi ollut ruotsalaisten ohjaamaa.

Seitsemästä pidätetystä kaksi on Ruotsin kansalaista, jotka on pidätetty samoilla perusteilla kuin suomalaisetkin, kertoi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Latvala maanantaina tiedotteessa.

Ruotsalaisilla ei hänen mukaansa näytä olevan sen keskeisempää roolia kuin suomalaisillakaan.

Oikaisu: Jutun alusta jäi pois sana "lehti", jolloin siitä sai virheellisen käsityksen, että Nordfront on pohjoismaisen vastarintaliikkeen nimi. Nordfront on vastarintaliikkeen tiedotuslehti. Ruotsin Vastarintaliikkeen nimi on SMR (Svenska Motståndsrörelsen).  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.