Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkintoehdokkaat julki – Suomesta mukana muun muassa romaani öljyn pyörittämästä maailmasta

Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon saajiksi ovat tänä vuonna ehdolla Suomesta Emma Puikkonen, Peter Sandström ja Zandra Lundberg.

Vuoden 2023 palkintoa tavoittelee kaikkiaan 14 pohjoismaista ehdokasta. Mukana on romaaneja, kertomuksia sekä runo- ja esseekokoelmia kaikista maista ja kaikilta kielialueilta.

Emma Puikkonen on ehdolla kirjalla Musta peili, joka on romaani maailmasta, jota öljy pyörittää. Lisäksi kilvassa mukana ovat Peter Sandström romaanillaan Den stora blondinens sista sommar ja Zandra Lundberg proosakertomuksellaan Konsten att inte hitta sig själv på Bali.

Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinto on jaettu vuodesta 1962 lähtien kaunokirjalliselle teokselle, joka on kirjoitettu jollakin Pohjoismaiden kielistä. Kaunokirjallisella teoksella tarkoitetaan tässä yhteydessä runo-, proosa- ja näytelmäteosta, joka on kirjallisesti ja taiteellisesti korkeatasoinen.

Palkinnonsaaja julkistetaan Oslossa 31. lokakuuta.

Lue myös:

    Uusimmat