Mainos

Pohjoismaat arvostelevat Sellafieldin ydinjätelaitosta

Pohjoismaiden ympäristöministerit liittyivät Britannian Sellafieldin ydinjätteen käsittelylaitoksen kritisoijiin. Pohjoismaiden ympäristöministerit toimittivat eilen julkisuuteen yhteisen päätöslauselman, jossa he ilmoittavat vakavan huolen Sellafieldin jätteenkäsittelylaitoksen sisäisestä turvallisuudesta.

Ympäristöministerit kritisoivat Luoteis-Englannissa sijaitsevaa laitosta myös siitä, että se on jatkanut radioaktiivisen jäteveden päästämistä Pohjanmereen.

Sellafieldin ydinjätteen käsittelylaitoksen toimintatavat nousivat jälleen otsikoihin viime perjantaina, kun Britannian hallitus julkisti laitoksen toimintaa arvioivan raportin. Britannian ydinvoimalaitoksia tarkkailevan viraston mukaan Sellafieldin laitoksen johto on syyllistynyt jatkuviin hallintovirheisiin sekä esimerkiksi väärentänyt tietoja Japaniin lähetetystä ydinpolttoaineesta.

Tanskan ympäristöministeri Svend Aukenin mukaan Britannian hallituksen raportti alleviivaa sitä, että laitoksen toimiin tarvitaan välittömästi muutoksia.

-Pohjoismaiden ympäristöministerit ovat erittäin huolestuneita siitä, että raportti asettaa kyseenalaiseksi sen, onko oikeastaan mikään asia Sellafieldin laitoksessa hallinnassa, Auken sanoi. Aiemmin Sellafieldin ydinjätelaitosta ovat suomineet mm. Japani, Saksa, Irlanti sekä ympäristöjärjestö Greenpeace.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.