Pohjois-Korean ohjuskoe sai vipinää Yhdysvaltoihin: "Haluamme tavata missä tahansa, milloin tahansa, ehdoitta"

YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu tänään kriisikokouksen Pohjois-Korean viimeisimmän ohjuskokeen vuoksi. Nyt testattiin uudentyyppistä ohjusta, joka voidaan laukaista veden alla sukellusveneestä, Pohjois-Korea ilmoitti.

Turvallisuusneuvoston ylimääräinen huippukokous pidetään Britannian ja Yhdysvaltojen aloitteesta, diplomaattilähteet kertoivat.

Pohjois-Korea testasi tiistaina ballistista lyhyen kantaman ohjusta. Pohjois-Korean valtion uutistoimisto KCNA raportoi, että testattu ase oli uudentyyppinen SLBM-ohjus, jossa oli paljon kehittynyttä ohjaustekniikkaa.

Korean niemimaan itäpuolelle ammuttu koeohjus lensi noin 590 kilometriä ja saavutti enintään 60 kilometrin korkeuden, eteläkorealainen lähde kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Yhdysvaltain hallinto korosti, että uusin ohjustesti lisää entisestään kiirettä aloittaa vuoropuhelu Pohjois-Korean hallituksen kanssa.

– Tarjouksemme on edelleen tavata missä tahansa, milloin tahansa, ehdoitta, sanoi Valkoisen talon tiedottaja Jen Psaki.

Viime viikkoina Pohjois-Korea on laukaissut useita erityyppisiä koeohjuksia. Maa väittää muun muassa testanneensa niin sanottua hypersoonista ohjusta, tekniikkaa, jota kuvataan tulevaisuuden superaseeksi.

Lue myös:

    Uusimmat