Mainos

Pohjois-Korea vannoo jatkavansa ydinohjelmaansa ja hehkuttaa ohjuslaukaisun olleen menestys

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un vannoo, että Pohjois-Korea jatkaa ydinaseohjelmaansa ja vie sen loppuun pakotteista huolimatta, kertoo Korean valtiollinen uutistoimisto KCNA.

Maan lopullinen tavoite aseiden kehittämisessä on olla voimasuhteissa samalla tasolla Yhdysvaltojen kanssa. Kim sanoo, että maa on melkein saavuttanut tavoitteensa.

Pohjois-Korean johtajan mukaan eilinen ohjuslaukaisu oli menestys ja se kasvatti Pohjois-Korean ydinasejoukkojen taistelutehokkuutta. Pohjois-Korea laukaisi Suomen aikaan torstain ja perjantain välisenä yönä keskipitkänmatkan ballistisen Hwasong-12 -ohjuksen Japanin yli.

– Meidän pitää näyttää selkeästi isojen valtioiden kiihkoilijoille, kuinka maamme pääsee ydinasetavoitteeseen rajattomista pakotteista ja eristämisestä huolimatta, Kim sanoi.

YK:n turvallisuusneuvosto päätti yksimielisesti tämän viikon alussa asettaa Pohjois-Korealle uusia pakotteita. Hyväksytyssä päätöslauselmassa kielletään muun muassa maakaasun vienti Pohjois-Koreaan ja asetetaan rajoituksia jalostettujen öljytuotteiden vientiin. Se myös kieltää maita myöntämästä uusia työlupia pohjoiskorealaisille, jotka työskentelevät ulkomailla.

Pian pakotteiden hyväksymisen jälkeen Pohjois-Korea laukaisi ballistisen ohjuksen. Ohjuslaukaisun takia YK piti eilen hätäkokouksen, mutta uusia pakotteita ei asetettu.    


Pohjois-Korea ampui ohjuksen Japanin yli myös elokuun lopussa:

1:43

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.