Pohjois-Korea on tuonut markkinoille uudenlaisen vaatemalliston, jonka vaatteet ovat syötäviä

2:11
Suomessa yksi uusimmista innovaatioista on valmistaa vaatteita puusta. Mitä muuta tulevaisuus tuo tullessaan? Katso video!

Pohjois-Korean ministeriön alainen kehityskeskus on tuonut maan markkinoille uuden vaatemalliston, jonka vaatekappaleista osa on syötäviä. Aiheesta uutisoivat muun muassa The Guardian ja Newshub.

Pohjois-Korean vaatetutkimukseen erikoistunut Clothing Research Centre julkaisi erikoisen malliston katalogissaan syksyllä 2018. Länsimedioiden tietoon erikoinen innovaatio tuli NK Newsin, itsenäisen Pohjois-Korean asioista uutisoivan sivuston kerrottua siitä viime viikolla.

Syötävät vaatteet on suunnattu miehille, ja mallistoon kuuluu muun muassa kauluspaitoja.

Proteiinia ja muita ravintoaineita

Brittimedioiden mukaan vaatteet on valmistettu keinotekoisesta kankaasta, joka koostuu hivenaineista, kuten proteiinista, aminohapoista, hedelmämehusta, magnesiumista, raudasta ja kalsiumista.

Katalogin kuvauksen mukaan syötävistä kankaista valmistetut vaatteet on suunnattu ihmisille, jotka ”osallistuvat purjehtimiseen, tutkimusmatkailuun tai vuorikiipeilyyn”.

Tarkoituksena on, että ihminen voi välttää nälkiintymisen, vaikka ruoka pääsisikin vaikeissa olosuhteissa loppumaan.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Muun muassa The Guardianissa ja Newshubissa on kuitenkin ihmetelty, miksi kukaan käyttäisi esimerkiksi vuorikiipeilyssä kauluspaitaa.

The Guardian myös huomauttaa, että vaatteet syömällä voi ehkä välttää nälkiintymisen, mutta ilman vaatteita edessä voi olla muita ongelmia.

Myös "älykkäitä" ja veteen liukenevia vaatteita

Syötävät vaatteet eivät ole kuitenkaan ainoa Pohjois-Korean Clothing Research Centren uusi innovaatio.

Katalogissa esitellään myös muun muassa paitoja, joilla on "älykkäät hihat" ja joiden väitetään voivan seurata käyttäjän terveydentilaa.

Lisäksi tarjolla on takkeja, joissa kiertää viilentävää nestettä, jotta käyttäjä voi tuntea lämpöä ja viileyttä samaan aikaan, sekä veteen liukenevia vaatteita, joiden käyttäminen sateessa ja peseminen lienee hyvin hankalaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja