Pohditko halpislaturin ostoa kännykkääsi? Vilkaisepa ensin tätä kuvaa

Netin kautta omaan mobiililaitteeseen on mahdollista hankkia valmistajien virallisia latureita halvempia, väärennettyjä latureita.

Houkutus hankintaan saattaa olla suuri, sillä huomattavasti edullisemman hinnan lisäksi halpislaturit myös näyttävät aivan alkuperäisen kaltaisilta.

MacRumors-sivustolla varoitetaan epävirallisten latureiden vaarallisuudesta. Sivustolla kerrotaan iPadin latureita vertailleesta Ken Shirriffistä. Väärennetyn laturin sai netistä yli kuusi kertaa halvemmalla kuin Applen virallisen laturin.
Laturit näyttävät samanalaisilta, mutta erot löytyvät sisältä.

Applen aidossa laturissa on käytetty suurempia ja laadukkaampia komponentteja. Aidossa laturissa on käytetty myös huomattavasti enemmän eristemateriaalia. Sen sijaan väärennetyssä laturissa on vain vähän eristettä.

Alkuperäisessä laturissa eri jänniteosien välillä on neljän millimetrin etäisyys, kun taas väärennetyssä laturissa turvaväli on vain 0,6 milliä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että väärennetystä laturista on suurempi riski saada sähköisku.

Alkuperäinen laturi tarjoaa lataukseen tasaisen latausvirran, kun taas väärennetty laturi tarjoaa matalamman virran vaihtelevilla virtapiikeillä, jolloin akkukin latautuu hitaammin. 

Lue myös:

    Uusimmat