Playstation toimii taas jouluhakkeroinnin jälkeen

Sonyn Playstation-pelikonsolin verkkopalvelu toimii jälleen normaalisti.  

Sonyn palvelimet joutuivat hakkeriryhmän iskun kohteeksi joulupäivänä. Hakkeriryhmä Lizard Squad on sanonut olevansa häiriön aiheuttaja. Se on hyökännyt Sonya vastaan aiemminkin. Ainakin yhden hakkeriryhmän jäsenen on arveltu olevan suomalainen.  

Asiasta kertoi brittiläinen Sky News lauantaina. Yhtiö oli haastatellut Ryaniksi kutsuttua miestä, joka väitti ryhmänsä kaataneen verkot sekä huvin vuoksi että paljastaakseen konsoliyhtiöiden heikot turvajärjestelyt. 

Joulupäivänä alkaneista ongelmista kärsi myös Microsoftin Xbox-pelikonsolin verkkopalvelu, joka palasi toimintaan jo aiemmin.  
Sonyn palvelimet joutuivat aiemmin tässä kuussa laajan kyberhyökkäyksen kohteeksi.

Yhdysvallat on syyttänyt iskusta Pohjois-Koreaa, joka on hermostunut Sonyn esittämästä Pohjois-Koreasta kertovasta elokuvasta.   

Useat asiantuntijat arvioivat, että tuorein hyökkäys tuskin on kytköksissä Sonya vastaan tehtyyn laajaan iskuun. Asiantuntijat katsovat, että kyseessä on pikemmin julkisuutta hakevien amatöörien tekemä isku.

"Väitteet luottokorttitietojen vuodosta epäuskottavia"

Brittilehti Daily Mail kertoi nettisivuillaan, että palvelunestoiskun lisäksi Anonymous-anarkistiryhmään kytköksissä olevat hakkerit olisivat saaneet haltuunsa ja julkistaneet internetissä 13000 henkilön luottokorttitiedot. Tiedot ovat lehden mukaan peräisin muun muassa Playstationin, Xboxin ja Amazonin käyttäjärekistereistä.

Luottokorttien numeroiden ja voimassaolopäivämäärien lisäksi hakkerit ovat lehden mukaan julkistaneet netissä myös kyseisten henkilöiden käyttäjätunnukset ja salasanat.

Tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen pitää väitteitä Playstationin ja Xboxin käyttäjien luottokorttitietojen vuotamisesta epäuskottavina. Hyppösen mukaan Playstationin ja Xboxin käyttäjien luottokorttitiedot ovat erittäin hyvin suojattuja. Lisäksi hän muistuttaa, että Xboxin ja Playstationin verkkopalvelut kaadettiin nimenomaan ohjaamalla niihin niin paljon liikennettä.

– Meidän tietojemme mukaan kukaan ei päässyt järjestelmiin sisään, Hyppönen sanoi sunnuntaina STT:lle.

Hyppönen ihmettelee myös, että miksi hakkerit tyytyisivät julkistamaan vain 13000 käyttäjän tiedot.

– Näillä palveluillahan on kymmeniä miljoonia käyttäjiä. Jos järjestelmiin olisi päästy sisään, niin varmaan he olisivat vieneet kaikkien tiedot.  


Lue myös:

    Uusimmat