PKN aiheutti someraivon! Viisutappiota hämmästellään maailman medioissa

Useat ulkomaalaismediat päivittelevät näyttävästi jutuissaan sitä, miten yllättävänä he pitävät Suomen viisutaipaleen päättymistä.

Suomea euroviisuissa edustanut Pertti Kurikan Nimipäivät ei päässyt jatkoon tiistai-illan semifinaalissa.

Aina mun pitää -biisillään edustanut punk-bändi kiinnosti suuresti maailmalla, mutta näkyvyydestä huolimatta finaalipaikka jäi saamatta. Bändin fanien lisäksi useat kansainväliset mediat ihmettelevät tapahtunutta.

Britanniassa huomioitiin PKN-fanien someraivo

Britannian Mirror-lehti uutisoi bändin fanien suhtautuneen tilanteeseen raivokkaasti. Lehti on koostanut uutiseensa Twitterissä julkaistuja fanien kommentteja.

– Se, että Suomi ei päässyt finaaliin, on rikos, kirjoittaa eräs fani.

– Olen niin pettynyt siihen, että Suomi ei päässyt finaaliin, jatkaa toinen.

– Voi Suomi, Euroopan pitäisi hirttäytyä häpeästä, tiukkasanainen fani sivaltaa.

Osa faneista suhtautuu tappioon hieman maltillisemmin. He harmittelevat sitä, että punk-biisi oli musiikillisesti liikaa euroviisuille.

– Suomi ei päässyt finaaliin, mutta se lähetti hienon viestin edustajansa kautta. Siitä olen ylpeä, eräs fani kirjoittaa.

Myös aiemmissa jutuissaan Pertti Kurikan Nimipäiviä ahkerasti seurannut ja hehkuttanut Britannian yleisradiokanava BBC uutisoi ensimmäisen semifinaalin tuloksista Suomi-kärjellä.

Myös BBC huomioi sen, miten vihaisesti fanit suhtautuivat bändin putoamiseen. Olihan PKN läpi viisuviikon keikkunut vedonlyöntitoimistojen kärjessä.

– Suomi ei päässyt viisujen finaaliin, nyt on aika kiukutella! Olen niin pettynyt, Twitterissä uhotaan.

– Olen ylpeä Suomesta Pertti Kurikan Nimipäivien takia. Kiitos mahtavista ja lahjakkaista jätkistä. Olisipa minulla teidän voimanne ja rohkeutenne.

Itävaltalaismediat harmissaan ja yllättyneitä

Itävaltalainen Die Presse -lehti uutisoi näyttävästi Pertti Kurikan Nimipäivien yllätyspudotuksesta. Lehti kirjoittaa bändin saaneen yleisöltä huimat suosionosoitukset ja harmitteleekin suuresti bändin putoamista.

Myös Itävallan Kurier-lehti hämmästelee niin ikään suuresti Pertti  Kurikan Nimipäivien putoamista jatkosta. Lehti kuvailee ensimmäisen semifinaalin aiheuttaneen yllätyksiä, kun yksi ennakkosuosikeista (Suomi) passitettiin kotiin.

– Jos joku olisi ennen semifinaalin alkua väittänyt, että Suomen Pertti Kurikan Nimipävät pakkaa laukkunsa, olisi häntä pidetty hulluna, lehti harmittelee.

Viisufiasko vai ymmärrettävä pudotus?

Myös norjalaisen VG-lehden uutisessa Suomen putoaminen on nostettu kärkeen.

VG-lehden viisuarvostelija Stein Østbø ei ole yllättynyt tuloksesta, vaan aavisteli vastaavaa jo ennakkoon.

– Onhan se fantastisen hauskaa, että suomalaiset äänestivät viisuihin kehitysvammaisista koostuvan punk-bändin. Suomen mahdollisuudet olivat kuitenkin yhtä vahvat kuin pehmiksen mahdollisuudet aavikolla. Jos Eurooppa olisi äänestänyt myötätunnosta, olisi Suomi voinut pärjätä.

Norjan viisuklubin puheenjohtaja Morten Thomassen puolestaan toteaa, että punk-bändin kovimmat fanit tuskin olivat television ääressä tiistaina katsomassa viisuja.

Ruotsalaismediat puolestaan kuvailivat ensimmäistä semifinaalia ”Pohjoismaiden viisufiaskoksi. Lue lisää ruotsalaismedioiden kirjoituksista täältä.

Lue myös:

    Uusimmat