Mainos

Pitäisikö lapsilisä evätä rikkailta? Tätä mieltä ehdokkaat ovat

Lapsilisää tulee maksaa jatkossakin kaikille perheille tuloista riippumatta, ajattelee valtaosa eduskuntavaaliehdokkaista. 

MTV:n vaalikoneessa ehdokkaille esitettiin väite "Lapsilisää on maksettava kaikille perheille tuloihin katsomatta."

Kaikista vaalikoneeseen vastanneista ehdokkaista 63 prosenttia oli samaa tai jokseenkin samaa mieltä väitteen kanssa. Neljäsosa ehdokkaista oli eri tai jokseenkin eri mieltä.

Voimakkainta kaikille maksettavan lapsilisän kannatus on vihreiden ehdokkaiden keskuudessa, joista 50 prosenttia on samaa mieltä ja 29 prosenttia jokseenkin samaa mieltä väitteestä. Kannatos oli laajaa myös vasemmistoliiton ja SKP:n ehdokkaiden keskuudessa.

– Verotuksen progression tulee hoitaa tulojen tasaaminen. Lapsilisän porrastaminen tulojen mukaan monimutkaistaisi järjestelmää aivan tarpeettomasti, kommentoi vihreiden ehdokas Savo-Karjalan vaalipiiristä.

Vähiten väitteellä oli kannattajia muutos 2011 -puolueen ehdokkaiden parissa, joista yli puolet oli väitteestä eri tai jokseenkin eri mieltä. Kriittisiä olivat myös perussuomalaisten.

– Mielestäni suurituloisille maksettavat lapsilisät voitaisiin lopettaa ja kohdentaa niistä kertyvät varat kaikkein pienituloisimmille perheille, sanoo perussuomalainen Vaasan vaalipiiristä.


Hajanaisin mielipide oli itsenäisyyspuolueen ehdokkailla, joista 43 prosenttia oli samaa tai jokseenkin samaa mieltä, ja saman verran vastakkaisella kannalla. Keskustalaisista taas melkein viidesosa ei ollut väitteen puolella tai sitä vastaan.

– Kaikista varakkaimmat tuskin lapislisää tarvitsevat, mutta mikäli tuesta tehdään riippuvainen tuloista, lisätään byrokratian määrää eikä välttämättä säästetä mitään. Kaikille suunnattu lisä asettaa kansalaiset symbolisesti samalla viivalle tulotasoon katsomatta, toteaa itsenäisyyspuolueen edustaja Uudeltamaalta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.