Mainos

Pistä vihamiehesi tiukoille voodoo-nukella!

Harmittaako kiukuttelevan ex-puolison käytös, tai kiusaako inhottava työtoveri toistuvasti? Vihamiehen voi pistää kärsimään – kirjaimellisesti.

Voodoo-nukeista on tullut jonkinlainen hassunhauska muoti-ilmiö, ja niitä myydään jo avaimenperinä marketeissakin. Asianharrastajat muistuttavat kuitenkin, että voodoo ei ole mikään turisteille tarjottava show, vaan elävä uskonto, joka on saanut vaikutteita afrikkalaisista uskonnoista ja katoliseltakin kirkolta.

Voodoo-pappi (houngan) kulkee periaatteessa hyvää "oikean käden tietä", mutta hän voi valita myös "vasemman käden tien". Tällöin hänestä tulee eräänlainen velho (bokor), joka ei välttämättä ole suoranaisesti paha, mutta tuntee myrkkyjen ja tuhoavan magian salat. Bokor myy palveluksiaan niitä haluaville – muun ohessa mahdollisuutta muuttaa ihmisiä zombeiksi tai aiheuttaa toiselle hyvää tai pahaa.

Esimerkiksi Haitilla voodoo-kirkon papeilla on oikeus kastaa, vihkiä lailliseen avioliittoon ja siunata vainaja hautaan. Neuloilla pistely ei kuitenkaan ole voodoo-uskonnon piirissä keskeinen asia. Oikeissa käsissä se on kuitenkin valtava voima, uskoo "Siruksi" esittäytyvä nuori nainen, joka on perehtynyt voodoon käyttöön ja vakuuttunut sen voimasta myös yli tahdon rajojen.

Shutterstock

Kaukaa siinä missä läheltäkin

– Ihmistä on todellisuudessa helppo hallita, sanoo Siru. – Muun muassa transsi ja hypnoosi olivat käytössä Haitissa jo kauan ennen kuin niistä tuli tunnettuja länsimaissa, ja kun on tarpeeksi edistynyt, pystyy käyttämään myös välineellistä taikaa, joka vaikuttaa etäältä.

– Osittain samalla periaatteella toimii myös voodoo-nukke. Kohteen ei tarvitse olla aineellisesti paikalla, mutta häntä edustamaan laaditaan näköisnukke, jota lävistetään terävällä neulalla tai piikillä sen mukaan, minkälaista vaivaa kohteelle toivotaan, selittää Siru.

Hän kertoo, että toisten koulukuntien mukaan nuken ei tarvitse olla edes mitenkään kohteensa näköinen, riittää kun siihen kohdistaa kädessä pitäen voimakkaita ajatuksia. Tärkeää on vain, ettei ajatus harhaile. Tämän käytännön haastateltavamme kuitenkin tyrmää, sillä nyt ei pelata niinkään symboliikalla kuin pars pro toto- eli osa kokonaisuudesta -periaatteella, jonka on oltava niin konkreettista kuin mahdollista.

Nukkeen tarvitaan näköä

Sirun mukaan taika toimii sitä paremmin, mitä näköisempi nukke on. Esimerkiksi naisen pitkät hiukset ovat tärkeä yksityiskohta, eikä nuken sovi olla missään nimessä alaston ellei kohde kaihda vaatteitten käyttämistä hänkin. Vaatteet pitää ainakin valmistaa samanlaisista kankaista joita uhrilla vaatteissaan on. Toisin sanoen farkkuja suosiva käyttäjä pannaan kärsimään – tai iloitsemaan, sillä voodoolla voidaan myös esimerkiksi parantaa – farkkuihin puetulla kohdenukella.

Shutterstock

– Harjaantumaton ei kuitenkaan pysty aiheuttamaan mitään reaktiota kohteessaan, eikä kuka tahansa pysty symbolisempia käytäntöjä koskaan edes oppimaan, Siru huomauttaa painokkaasti. – Toisaalta on ihmisiä, joilla on kutsumus, ja he saattavat onnistua yllättävän nopeasti esimerkiksi aiheuttamaan tuntemuksia kohteensa ruumiissa. Noidaksi nimittäin synnytään, vaikka taitojen käyttö edellyttää opiskelua ja vihkimistä.

Mitä voodoo-neuloilla sitten käytännössä voidaan saada kotioloissa aikaan?

– Lähinnä jonkin verran kipua tai levottomuutta ja vastaavasti esimerkiksi vähän rauhallisempi olo, kuuluu vastaus. – Vain oikea voodoo-pappi voi saada aikaan hienojakoisempia tuntemuksia.

Pistelyn taikaa

– Kun sitten ryhdytään tositoimiin ja kokeilemaan, ensimmäinen askel hankalan ihmisen käsittelyssä on tietysti näköisnuken valmistaminen, sanoo Siru.

– Joidenkin koulukuntien mukaan nukkeen on lisäksi saatava osa alkuperäisestä kohteesta, esimerkiksi hius, tai vastaavasti kohteen on pidettävä nukkea kädessään. Toiseksi vaikuttamista on harjoiteltava valmiilla nukella ennen kuin voidaan odottaa mitään vaikutusta, hän jatkaa.

– Periaatteessa voit käyttää mitä neuloja tahansa, mutta parhaimman lopputuloksen saa suunnilleen akupunktioneulojen paksuisilla pistoneuloilla. Välimatkalla ei ole väliä, eli jos ja kun taika toimii, se vaikuttaa yhtä hyvin naapurihuoneeseen kuin toiselle mantereellekin, Siru vakuuttaa.

Shutterstock

Hän neuvoo pitämään nukkea tukevasti toisessa kädessä ja lävistämään halutun paikan sen ruumiista hiukan viistosti ylhäältäpäin. Paikan valinnassa monet käyttävät summittaista ihmisruumiin "karttaa", johon on merkitty vaikutusalueet joko punaisella tai mustalla värillä toivotun tuloksen mukaan.

– Alussa neulanpisto voi tuntua hiukan hyttysenpistoa voimakkaampana tuntemuksena, mutta vähitellen intensiteettiä voi usein kasvattaa. Jos onnistut tässä, voit pyrkiä myös muuttamaan kohteesi käytöstä esimerkiksi pistämällä neulan taattuun kipukohtaan juuri ennen ei-toivottua reaktiota ja niin edelleen. Kipu ohjaa kohteen mielenkiinnon muualle ja nollaa tilanteen, Siru neuvoo.

– En kuitenkaan suosittele paljastamaan tekemisiäsi kohteelle, sillä selittämätön kipu toimii paljon parempana pelottimena kuin mikään muu!

Teksti: Hanna Myllys

Kuvat: Shutterstock, Getty Images

Osittainen lähde: Wikipedia

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.